Basisolie/bæreolie

Basisolie

Måske har du læst nogle indlæg her på bloggen og undret dig over at jeg henviser til en “basisolie”. Hvad er det for en olie?

Fraktioneret kokosolie fra doTERRANår jeg skriver basisolie (man kalder det også en bæreolie), er det bare en hvilken som helst ren planteolie – af den ikke æteriske slags – som mandelolie, kokosolie, abrikoskerneolie, ricinusolie …

Jeg synes kokosolie trænger dejlig hurtigt ind i huden og ikke fedter så meget som f.eks. mandelolie – og den bliver heller ikke harsk på samme måde.

doTERRA har en fraktioneret kokosolie, hvilket betyder at den er behandlet så den altid er flydende, og det er godt hvis du bruger det i noget der skal på flaske, men skal du bruge det til massage el.lign., kan du hurtigt varme det op i hånden og så blande den æteriske olie i – for det er netop pointen:

Basisolien er en olie du blander de essentielle olier i så de ikke er så skrappe for huden (eller så du har en tyndere opløsning du f.eks. kan rulle langs rygsøjlen, under fødderne eller hvor du nu vil).

Fordelen er i øvrigt – modsat hvad man måske kunne tro – at en basisolie gør at mere af de essentielle olier trænger ind i huden end når vi smører dem på rent. Basisolien holder nemlig på dem så de ikke fordamper så let.

Blandingsforholdet mellem basisolie og æteriske olier

En tommelfingerregel siger 3 dråber basisolie til 1 dråbe essentiel olie – måske en smule mere basisolie ved de lidt skrappere af olierne (også kaldet varme olier): Cassia, Cinnamon, Clove, Cumin, Geranium, Lemongrass, Oregano og Thyme.

Bruger du olier på babyer/små børn og ældre mennesker, så fortynd dem endnu mere, da deres hud er mere sensitiv.

Køb doTERRAs dejlige kokosolie her

About Anja Lysholm

❤ Lykkelig oliebruger og -forhandler. Ud over at have mit eget team er jeg medlem af Christine Eilvigs Team Lavt Gærde og Elena Browers team Essential Practise. Du er så velkommen til at være med.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *