Douglas Fir (douglasgran) æterisk olie

Douglas Fir (Douglasgran) æterisk olie

Douglasgran er populært som byggetræ fordi det er stærkt og holdbart. Den egenskab kommer også til udtryk i træets æteriske olie som udvindes af træets nåle.

Hvad siger man at den æteriske olie af Douglas Fir kan?

Ved du at du sandsynligvis (hvis ikke du har arbejdet med det i familieopstilling, traumeterapi eller andet) bærer på dine forfædres sorger og ulykker? Det er ikke kun fysiske egenskaber vi arver, men også alt det psykiske gods. Det er ganske vist og endda videnskabeligt underbygget. Jeg kan varmt anbefale bogen Du er ikke bare dig af Mark Wolynn hvis du vil lære mere om emnet. Den er voldsomt interessant.

Ifølge bogen Essential Emotions (min bibel inden for den følelsesmæssige virkning af doTERRAs olier) er Douglas Fir olien for ‘generationers visdom’.

Olien støtter dig i at slippe det arvegods, så du kan begynde at leve et liv efter DINE værdier – ikke dem du har nedarvet fra tidligere generationer.

Men den støtter samtidig at implementere den værdifulde læring vi også har med, og styrke vores sunde familiebånd.

Så du kan jo prøve at diffuse Douglas Fir næste gang hele familien er samlet, og se hvad der sker. Men vær opmærksom på at gamle konflikter så kan komme op til overfladen – dog kun for endelig at forløses (hvilket ikke nødvendigvis er kønt mens det står på. 😉 ).

Oliens fysiske egenskaber

Olien har rensende egenskaber og er derfor god at dryppe i din ansigtsrens, toner o.lign.

Hvordan kan/må æterisk olie fra Douglas Fir den bruges?

Du må snuse til den og smøre den på huden, men det anbefales ikke at indtage olien.

doTERRA selv foreslår:

  • Brug den i din diffuser for at friske luften op.
  • Tilsæt en dråbe til ansigtsrens, sæbe eller kropsvask.
  • Gnid en dråbe ind i hænderne, og indånd dybt for en inspirerende duft.
  • Bland med en bærerolie for en afslappende massageoplevelse.

Infografik fra doTERRA

doTERRA Douglas Fir (Douglas gran) Æterisk olie (5ml) - AromaPro doTERRA Etherische Olie

Som du kan se, kommer doTERRAs Douglas Fir fra New Zealand, og der skal ca. halvandet kilo nåle til at producere 5 ml af den æteriske olie.

Hovedkomponenterne er sabinene der har rensende egenskaber, terpinolene der virker afslappende, og β-Pinene som har en opløftende virkning.

Og så har de et par fun facts (omend nr. to jo ikke er særlig ‘fun’):

  • Træet har fået sit navn fra David Douglas, en berømt skotsk botaniker. Dog blev træets videnskabelige navn, Pseudotsuga menziesii, opkaldt efter Archibald Menzies, en af Douglas’ rivaliserende botanikere.
  • Douglasgrantræer blev indført i  New Zealand af hensyn til træindustrien. De vokser næsten 25 gange hurtigere i New Zealand end i USA. Det er blevet en invasiv art, der dækker bjergene og forhindrer de oprindelige planter i at vokse.

I New Zealand er Douglas Fir-træet altså en invasiv planteart som truer landets økosystem. Derfor er doTERRAs olieproduktion en stor hjælp. Det kan du se en kort video om her:

Hvilke blandinger findes den i?

Der er Douglas Fir i doTERRAs Coast, Holiday Joy og Holiday Peace.

About Anja Lysholm

❤ Lykkelig oliebruger og -forhandler. Ud over at have mit eget team er jeg medlem af Christine Eilvigs Team Lavt Gærde og Elena Browers team Essential Practise. Du er så velkommen til at være med.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *