Roman Chamomile (kamille) æterisk olie

Kamilleblomster til æterisk olie

Der findes flere typer kamille, og her er tale om den romerske, som også er den man bruger i kamillete.

Hvad siger man at den æteriske olie af kamilleblomst kan?

Hvad er mit livsformål? Et spørgsmål mange stiller sig selv, og med Roman Chamomile kan du få hjælp til at nærme dig svaret. Ifølge bogen Essential Emotions (min bibel inden for den følelsesmæssige virkning af doTERRAs olier) er Roman Chamomile olien for “åndeligt formål”.

Vores formål i livet behøver ikke have noget med en stor karriere som spirituel lærer el.lign. gøre. Måske er det dit formål i livet at være en god mor eller far for dine børn. Måske er det at være den bedste til at sørge for et rent miljø på den skole hvor du arbejder, fordi du har et særligt talent for at set det skidt i krogende ingen andre ser. Måske er det at dele inspirerende citater på Facebook som lige rammer dem der har brug for det, på det helt rigtige tidspunkt. Eller måske er det at ligge i en seng hele livet så nogle andre får chancen for at være givende og hjælpende.

Vi har alle et formål – også selv om vi nogle gange kan have svært ved at få øje på det – og Roman Chamomile kan hjælpe dig med at komme i kontakt med dit.

Et blidere sted at starte kunne også være at indånde Roman Chamomile hver morgen og spørge “hvad er mit formål i dag?”. Stille og roligt vil der måske tegne sig et billede af et større formål, men vi kan altid starte med et lille skridt.

Kamilleolien er meget mild og blid, og Adam Barralet foreslår i bogen Gifts of the Essential Oils at blande Roman Chamomile med Rosemary, Eucalyptus og Cypress for at klare halschakraet, og at man spørger sig selv ”Hvad ville ømheden sige nu? Hvad ville mit ydmyge hjerte sige?” Det synes jeg er en smuk praksis, som i øvrigt ville være fantastisk at blande med et af mine yndlingsværktøjer “The Work” af Byron Katie (som du kan høre mig fortælle om i min inspirationsgruppe På udviklingsrejse med Anja Lysholm – essentielle olier, lyd og bevidsthed på Facebook).

 Oliens fysiske egenskaber

Kamilleblomst er en gammel, velkendt lægeplante. Du har ganske sikkert prøvet at lave eller få serveret kamillete når du var forkølet.

Det er en meget beroligende olie, både for hud og sind.

Hvordan kan/må romersk kamille æterisk olie bruges?

Du må det hele (husk som altid at jeg taler om doTERRAs olie her) – indtage, snuse og smøre den på.

doTERRA selv foreslår:

  • Tilsæt et par dråber til din urtete for at lave din egen kamille-te samtidig med at du opnår de afslappende fordele.*
  • Massér ind i fødderne for at hjælpe med at berolige og dulme et uroligt barn før middagslur eller sengetid.
  • Tilsæt et par dråber til dine foretrukne hud- og hårplejeprodukter for at fremme en sund udstråling og hår med en blomstrende, sød duft.
  • Diffuse Roman Chamomile for at hjælpe med at berolige sind og krop, når du gør klar til at gå i seng.
  • Du kan påføre olien på sensitiv hud for dens beroligende og afslappende virkninger.
  • Isoamyl tiglat – en af de primære kemiske komponenter i Roman Chamomile æterisk olie – fremmer følelsen af afslapning ved angst eller ubehag.
  • Du kan diffuse den, påføre den på dine pulspunkter og indånde den fra hænderne for at fremme følelsen af fred og ro.

 * De understreger at “Disse påstande er ikke blevet evalueret af Fødevare- og Lægemiddelstyrelsen. Dette produkt er ikke beregnet til at diagnosticere, behandle, helbrede eller forhindre nogen sygdom.”

Fakta om doTERRAs Roman Chamomile

Roman Chamomile æterisk olie

Som du kan se, kommer doTERRAs Roman Chamomile fra Storbritannien og USA, og der skal ca. 1,25 kg kamilleblomster til at producere 5 ml af den æteriske olie.

Hovedkomponenterne har velduftende og beroligende egenskaber.

Hvis du vil se nærmere på videnskabelige studier af det gavnlige ved romersk kamille æterisk olie, kan du tjekke Pubmeds arkiv her.

Og så fortæller de at:

  • Ordet ‘kamille’ kommer af det græske ord chamaimelon, som betyder jord-æble, og det har man kaldt planten fordi dens duft minder om duften af æbler.

Hvilke blandinger findes den i?

Der er Roman Chamomile i doTERRAs Calmer, Citrus Bloom, ClaryCalm, InTune, PastTense (den gamle udgave) og Serenity.

About Anja Lysholm

❤ Lykkelig oliebruger og -forhandler. Ud over at have mit eget team er jeg medlem af Christine Eilvigs Team Lavt Gærde og Elena Browers team Essential Practise. Du er så velkommen til at være med.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *