Æteriske olier mod myg

Æteriske olier mod myg

Normalt handler mine indlæg om de essentielle olier mest om den spirituelle og følelsesmæssige side af dem.

Men det her bliver ikke ligefrem spirituelt, for jeg bliver da noget så … uspirituel! af alle de MYG der hærger i år – nærmest allerede inden sommeren rigtig er kommet i gang. 😬 Og jeg er blevet spurgt om ikke doTERRA har noget der virker imod myg. Jo da! Og kløen også – hvis de skulle få ram på dig alligevel.

TerraShield fås både som olieblanding og spray, og sprayen ryger altså med i min bestilling næste gang. Jeg kunne også selv lave den af olieblandingen, men jeg synes nu det så nemt når nogen har lavet det for mig. Den skulle i øvrigt også være god at spraye på katte og hunde der får mange flåter.

Citronella er den olie som findes i alle de (oftest syntetiske) myggeprodukter du finder i supermarkedet m.m., og jeg vil hellere have den rene vare, naturligvis. Den kan du også lave en spray af.

Lemon Eucalyptus er i samme boldgade.

Og så har jeg hørt – men endnu ikke selv eksperimenteret med eller erfaret – at Cedarwood også skulle afskrække de små stikkere. Det må prøves.

Det hele kan jo også diffuses inde og ude for at holde dem væk fra området man sidder i.

Fordelen ved at lave/købe sprays er at du lettere kan spraye dig over det hele. Jeg har brugt olierne omkring hovedet den sidste uges tid, for det er der jeg hører og bliver irriteret over dem, men så hapser de jo bare mine ben. 😅

Jeg kan se at flere laver sprays med alle olierne i, bare for at være på den sikre side, men du kan jo prøve dig frem. 🙂

Nåh ja – skulle de få ram på dig alligevel, så er LAVENDEL godt mod kløe. ❤

Pas på disse æteriske olier i solen

Nogle siger at citrusolier er gode mod myg, men de er uegnede at have på synlig hud i solen, så kig evt. også lige denne liste igennem: Hvilke æteriske olier bør du undgå i solen?

Og husk: Det er ikke ligegyldigt hvad du smører på din hud. De reneste olier er fra doTERRA, og dem kan du få fat i lige her: Kom godt i gang

About Anja Lysholm

❤ Lykkelig oliebruger og -forhandler. Ud over at have mit eget team er jeg medlem af Christine Eilvigs Team Lavt Gærde og Elena Browers team Essential Practise. Du er så velkommen til at være med.