Skovbad på flaske – med æteriske olier

Skovbad - Shinrin-Yoku

Har du hørt om skovbadning?

Skovbadning er en japansk praksis, hvor man opholder sig i skoven og lader sig omslutte af dens atmosfære for at forbedre sin mentale tilstand og sin sundhed. Den består i at man f.eks. går langsomt gennem skoven, indånder skovluften og er opmærksom på naturens lyde, dufte og synsindtryk.

En vigtig kilde til den gavn man får af skovbadning, er de phytoncider som planterne frigiver, f.eks.

  • Alpha-Pinene: Findes i fyrretræer, har antiinflammatoriske egenskaber og kan forbedre luftvejene.
  • Beta-Pinene: Findes også i fyrretræer og har antimikrobielle og antiinflammatoriske egenskaber.
  • Limonen: Findes i citrusplanter og nogle fyrretræer og kan reducere stress og angst.
  • Camphen: Findes i mange typer træer, og har antibakterielle og antiinflammatoriske egenskaber.

Disse phytoncider findes i planternes æteriske olier, og derfor kan du opnå en del af effekten ved at bruge de rene olier.

Forskning har vist, at skovbadning kan sænke niveauerne af kortisol (stresshormon), sænke blodtrykket og styrke kroppens immunforsvar, og det er altså en enkel og naturlig måde at forbedre både sin fysiske og mentale sundhed på. Og endnu nemmere er det at have olierne ved hånden.

Tag et skovbad hjemme i stuen

Selvfølgelig har en rigtig tur i skoven mange andre fordele end bare at indånde det planterne frigiver, men det er ikke os alle der lige har adgang til en skov – og slet ikke dagligt eller ugentligt.

Shinrin-Yoku er det japanske ord for skovbad, og det er også en skøn, skøn blanding af æteriske olier fra doTERRA, som netop er kommet på det europæiske marked.

Shinrin-Yoku fra doTERRA

  • Kom et par dråber mellem hænderne, gnid sammen, sæt hænderne op foran ansigtet, og tag nogle dybe, rolige vejrtrækninger mens du nyder duften.
  • Du kan også diffuse olien – evt. mens du sover.
  • Brug olien på dine pulspunkter.

Blandingen indeholder Lemon, Patchouli, Magnolia Leaf, Siberian Fir, Cypress, Cardamom, Hinoki, Lavandin, Grapefrugt, Geranium og Lemon Petitgrain.

Jeg ELSKER duften, og det vil du sikkert også gøre.

Husk at du altid er velkommen til at bestille et oliebesøg (på Sjælland) af mig eller komme forbi hvis der er noget du vil snuse til. Helt uden købsforventning. Jeg vil elske at invitere dig ind i oliernes magiske verden.

I juni ’24 fås Shinrin-Yoku i et sæt som jeg har lagt i kurven til dig her: Indkøbskurv med doTERRAs Convention Kit inkl. Shinrin-Yoku Med det sæt er medlemskabet gratis, og du får en gratis Salubelle med i pakken!

About Anja Lysholm

❤ Lykkelig oliebruger og -forhandler. Ud over at have mit eget team er jeg medlem af Christine Eilvigs Team Lavt Gærde og Elena Browers team Essential Practise. Du er så velkommen til at være med.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *