Cardamom (kardemomme) æterisk olie

Kardemomme æterisk olie

Hvis du diffuser den, dufter dit hjem af nybagte boller. Men du kan også komme i kontakt med undertrykt vrede. Som altid er olierne magiske og terapeutiske – og nogle gange bare hyggelige.

Hvad siger man at den æteriske olie af kardemomme kan?

Har du et “problem” med vrede, så nap en dråbe Cardamom i håndfladen, og snus godt ind. Aaaaaaaaahhhhhhhh!

Når jeg skriver “problem” i gåseøjne, så er det fordi vrede aldrig er et problem! Det er en grundfølelse, og den er vigtig. Den skal ikke undertrykkes eller spiritualiseres væk – den skal mærkes og forløses.

Og her kommer en indskudt anbefaling der intet har at gøre med olier, og som er helt personlig og ikke noget jeg tjener penge på: Noget af det bedste jeg nogensinde har gjort for mig selv, er at deltage i Pernille Melsteds vredesforløb (hun holder det vist desværre ikke længere/for tiden, så her linker jeg til hendes facilitatoruddannelse i stedet for). Hun har også en bog på vej om vrede som verden kan glæde sig til. Hele mit liv har jeg undertrykt min vrede og i stedet rummet og rummet og rummet. Det er en GAVE uden lige at blive klar over sit vredesmønster og lære at lade vreden komme sundt til udtryk i stedet for.

Og så: Videre med Cardamom.

Ifølge bogen Essential Emotions (min bibel inden for den følelsesmæssige virkning af doTERRAs olier) er olien særligt velegnet til dem der har en tendens til aggression og til at bebrejde alle andre. Det er olien for objektivitet, og den inviterer os til selv at tage ansvar. Det er altså den usunde vrede olien kan hjælpe os med at transformere.

Vrede kan have et sundt udtryk, f.eks. i form af berettiget indignation og grænsesætning, men den kan også komme usundt til udtryk som aggressiv, krigerisk og krænkende adfærd. En adfærd der måske nok udtrykker vrede, men som måske mere handler om at bebrejde andre end at tage ansvar. Og her kan Cardamom altså hjælpe os hjem i os selv, så vi kan tage ansvar for vores egen del af konflikten.

Et flabet forslag hvis du lever sammen med en aggressiv og bebrejdende person: Prøv at diffuse Cardamom, og se hvad der sker. 😉

Vrede dækker ofte over sorg. Ifølge Desiree de Lunae i bogen Elements of Emotion kan Cardamom opløse vores dybeste sorger. Især hvis sorgen handler om at vi er blevet forladt/efterladt. Du kan f.eks. diffuse Cardamom sammen med Eucalyptus for at frisætte sorgen fra lungerne – som er dér sorg sætter sig ifølge kinesisk medicin.

Oliens fysiske egenskaber

Kardemomme er god for fordøjelsen, så prøv den hvis du har spist for meget og har ondt i maven. Også åndedrættet kan lettes ved brug af olien – smør den enten på brystkassen/lungerne, eller brug den i hænderne (snus ind) eller din diffuser.

Infografik fra doTERRA

Cardamom infographic fra doTERRA

Hvordan kan/må Cardamom æterisk olie bruges?

Du må det hele (husk som altid at jeg taler om doTERRAs olie her) – indtage, snuse og smøre den på.

Du kan i øvrigt bruge den i bagværk og anden madlavning i stedet for stødt kardemomme.

doTERRA selv foreslår:

  • Tilføj kardemomme til din madlavning og bagning for en lækker smag og et boost til fordøjelses- og åndedrætssystemerne.*
  • Diffuse eller indånd fra dine hænder for en følelse af åbenhed og friskhed – dette vil også fremme følelsen af klare luftveje og let åndedræt.
  • Indtag en dråbe eller to efter at have overspist ved middagen.*
  • Påfør for en kølende fornemmelse på huden.
  • Diffuse om morgenen eller på kolde dage for en varm aroma, der er både krydret og sød.

 * De understreger at “Disse påstande er ikke blevet evalueret af Fødevare- og Lægemiddelstyrelsen. Dette produkt er ikke beregnet til at diagnosticere, behandle, helbrede eller forhindre nogen sygdom.”

Hvilke blandinger findes den i?

Der er Cardamom i doTERRAs Air, Air-X og Passion.

About Anja Lysholm

❤ Lykkelig oliebruger og -forhandler. Ud over at have mit eget team er jeg medlem af Christine Eilvigs Team Lavt Gærde og Elena Browers team Essential Practise. Du er så velkommen til at være med.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *