Basil (basilikum) æterisk olie

Basilikum æterisk olie

Da jeg lige fik flasken i hånden – og op til næsen – syntes jeg mest den lugtede af pesto. Det er jo ikke så underligt, eftersom basilikum er hovedingrediensen i grøn pesto, men hvor meget jeg end elsker en god pesto, føltes det ikke ligefrem indbydende at bruge olien.

Jeg fik dog et andet syn på den da jeg en dag var udmattet og overkørt og læste at den så var god at smøre på området omkring binyrene, for det viste sig at duften skifter karakter når olien kommer på huden. Den et meget mere frisk og dejlig. Og den hjalp!

Hvad siger man at den æteriske olie af basilikum kan?

Ifølge bogen Essential Emotions (min bibel inden for den følelsesmæssige virkning af doTERRAs olier :-)) – ganske kort: Det er olien for fornyelse. Den hjælper mod følelser af udmattelse, lav energi, fortvivlelse og overvældelse. Den styrker hjertet (det psykiske hjerte) og afslapper sindet. Den støtter dem som er under stort psykisk pres. Den bringer nyt liv og livskraft efter perioder med udbrændthed. Den giver håb og optimisme til den trætte sjæl.

Hvis du trænger til en god tudetur – en af de der hvor man virkelig giver slip og kommer ud med det hele på en sund måde – foreslår Desiree de Lunae at du diffuser 2 dråber Basil, 2 dråber Lavender, 2 dråber Cedarwood og 1 dråbe Lemon.

Infografik fra doTERRA

Basilikum infographic fra doTERRA

Hvordan kan/må basilikum æterisk olie bruges?

Du må det hele (husk som altid at jeg taler om doTERRAs olie her) – indtage, snuse og smøre den på.

Hvilke blandinger findes den i?

Der er Basil i doTERRAs Align, AromaTouch, Motivate og Past Tense.

Hvad er din oplevelse?

Kommenter meget gerne herunder

Køb Basilikum æterisk olie her

About Anja Lysholm

❤ Lykkelig oliebruger og -forhandler. Ud over at have mit eget team er jeg medlem af Christine Eilvigs Team Lavt Gærde og Elena Browers team Essential Practise. Du er så velkommen til at være med.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *