Lad os tale om penge! – og hvorfor doTERRAs forretningsmodel er smart

Tjen penge med doTERRA æteriske olier

For mange er det et større tabu end sex – eller i hvert fald på niveau med det: Penge! Vi taler helst ikke om hvor meget (eller lidt) vi tjener, og penge er generelt et emne forbundet med mange følelser og fordomme.

Vi har måske lært hjemmefra at penge er beskidte, penge er roden til alt ondt, man må ikke være grådig, man kan ikke få det hele, rige mennesker er egoistiske (eller værre ord) osv. Der er skam forbundet med at ønske sig flere penge, og nogle griner ligefrem jantelovstypisk af dem der stræber efter at tjene mere. Alle hader at mangle penge, men det er på en eller anden måde finere at sidde fast i dét end at stræbe efter mere.

Og hvis det ligefrem skulle være nemt, så MÅ det være svindel, for hvis man tjener mange penge, skal man i det mindste have knoklet røven ud af bukserne for det for at andre kan respektere det!

Men hvad hvis det gerne må være både nemt, dejligt og sjovt? Lad os kigge på hvordan det kunne blive dét hvis vi alle forstod det.

doTERRAs forretningsmodel – kort fortalt

doTERRA benytter sig af den forretningsmodel der hedder “direct selling” – altså direkte salg. Det vil sige at i stedet for at du kan købe deres olier i Matas eller helsekosten, så kan du købe dem via sådan nogle som mig. Det bedst kendte eksempel for de fleste danskere er de gode gamle Tupperware-parties hvor vi bestiller direkte hos den der præsenterer varerne over en hyggelig kop kaffe hos en veninde.

I doTERRA kunne jeg så være hende der præsenterer olierne for dig, og så hjælpes vi ad med at få din bestilling af sted til doTERRA. Som tak for hjælpen med salget, kompenserer doTERRA mig efter en særlig plan. Og det er så den indtjening jeg efterhånden kommer til at leve af som doTERRA Wellness Advocate, som de kalder deres repræsentanter.

Jeg har skrevet et andet indlæg der gennemgår hele kompensationsplanen, og det skal jeg nok linke til nederst, men her vil jeg give det allermest enkle, for mere skal der faktisk ikke til.

(Husk før du læser videre: Dette indlæg henvender sig til dem der gerne vil drive forretning med doTERRA – ikke dem der kun vil købe olier. Er du alm. kunde, behøver du slet ikke forholde dig til alt det her. Der er ingen binding hos doTERRA.)

Trin 1: Køb og brug produkterne

Når du skriver dig op som Wellness Advocate – altså forhandler/formidler – er der et minimumskrav til køb hver måned. Det koster penge at tjene penge – det gør det i alle forretninger. Men her får du altså produkter for pengene, og det er produkter du ELSKER (ellers ville du næppe ønske at formidle dem til andre).

doTERRAs krav er ca. 750 kr. (Jeg skriver i cirkabeløb fordi doTERRA regner i pointværdier og ikke beløb, og det er der ingen grund til at bryde din hjerne med at omregne lige nu). På det team jeg er en del af, har vi dog en aftale om at bruge ca. 1.125 kr.  Det er der en fornuftig og indlysende grund til som jeg kommer til lige om lidt:

Trin 2: Find 3 som dig selv!

Det vigtigste og simpleste led i indtjeningskæden hos doTERRA kaldes “Power of 3”.

Kort fortalt betyder det at hvis du som forhandler finder 3 som bliver forhandlere under dig, og I tilsammen køber produkter for en samlet værdi af ca. 4.500 kr. hver måned, så får du 50 $ om måneden. (Du tjener desuden 20 % af det de køber for de første 60 dage, men det er Power of 3 uvedkommende).

💡 Her er så det smarte ved aftalen om de 1.125 kr. om måneden i stedet for 750: 4 personer – altså dig og dine 3 forhandlere – der bruger 1.125 kr. hver, giver de krævede 4.500 kr. i samlet volumen, og på den måde behøver hver forhandler altså kun finde 3 nye! Synes I det er for meget på dit team at bruge 1.125 om måneden, skal I i stedet knokle mere, fordi I alle skal finde flere forhandlere (eller kunder med en tilsvarende månedlig ordre). Og husk: Vi går efter letheden! (Vores team hedder af samme grund “Team Lavt Gærde”.)

Når dine 3 forhandlere har gjort det samme som dig, får de 50 $ om måneden, og du får 250 $ om måneden.

Når de 9 har gjort det samme, får de 50 $ om måneden, de første 3  får nu 250 $ om måneden, og du får 1500 $ om måneden.

Nu tænker du måske at du ikke kan leve af 1500 $ om måneden, men der er flere bonusser end den, som du kan læse mere om på linket nederst, så på dette niveau vil du automatisk tjene mere end 1500 $. Det her er den simpleste bonus, og den hjælper dig med at have præcis den struktur i din forretning som de øvrige bonusser kræver.

Trin 2 lød altså “find 3 som dig selv”, og så behøver der faktisk ikke være flere trin! Hvis alle finder 3 der gør det samme som dem, får alle succes. Bum. Så simpelt er det.

Du KAN gøre det på andre måder – dette er ikke den eneste vej, men det er den nemmeste vej. Du kan nøjes med de 750 kr. om måneden, og du kan nøjes med at få kunder og ikke andre forhandlere, men det kræver mere arbejde af dig, og det er (måske) ikke lige så sjovt som at gøre det hele sammen i et team.

Så hvorfor er det alligevel ikke simpelt i praksis?

For lad mig bare indrømme at det er det ikke for alle. Grunden er at de fleste på dette tidspunkt i processen – og måske også dig som læser om det lige nu – skeptisk spørger “what’s the catch!?” Jeg gjorde det selv i mange år. For der MÅ jo være noget lusk ved noget der er så nemt, ikk’? Men nej, det er der faktisk ikke.

I virkeligheden “burde” alle der hører om den model, kaste sig frådende over den – det er jo en indlysende god investering i længden. Så hvorfor gør vi ikke det?

At noget er enkelt, betyder (desværre) ikke at det er let.

Så: What IS the catch?

The catch er:

  • at de fleste mennesker af natur er på vagt
  • at ikke alle har iværksætter-mindset/-erfaring – de fleste er og tænker som lønmodtagere
  • at mange lader sig forføre af tanken om nemhed, men glemmer at altså ER en forretning – man kommer sjældent sovende til det (okay, det KAN man faktisk i doTERRA hvis dem over en er dygtige til at finde mange nye forhandlere, men det er en anden snak)
  • at mange synes det er “for dyrt” – fordi de ikke kan se fortjenesten for sig eller ikke aner hvad det (ellers) koster at drive forretning (1.125 kr. om måneden er peanuts!)
  • at mange er utålmodige og giver op
  • at network marketing (som modellen også kaldes) har et dårligt ry med mange fordomme pga. nogle sælgeres elendige salgsmetoder
  • at de fleste af os ikke kan lide at sælge
  • at mange ikke vil fremstå som nogle der tjener penge på andre
  • at det ofte kræver et stort indre arbejde at rydde op i disse punkter
  • at det kun er nemt hvis alle gør det de skal gøre – nemlig at finde 3 som dem selv – og ovenstående grunde forhindrer dem i det.

Lad mig lige adressere nogle af indvendingerne her

Jeg har gjort det i et andet indlæg, men nu jeg er i gang, så lad mig tage noget af det her også:

Fordom: “Network marketing er noget svindel – det er pyramidespil, og kun dem i toppen tjener penge”

Ikke sandt! Som du kan se på modellen, tjener du intet hvis dem under dig ikke gør det samme. Du har altså KUN interesse i at de har succes. Dem der er over mig, tjener ikke pr. automatik mere. Hende jeg tilmeldte mig hos, tjener f.eks. mere end hende hun tilmeldte sig hos. (Og: Pyramidespil sælger luft og er ulovlige – her sælger du reelle produkter som kunderne ELSKER, og forretningsmodellen er både lovlig og lødig.)

Begrænsende overbevisning: “1.125 kr. om måneden er alt for dyrt”

Ikke sandt! Det kan selvfølgelig være mange penge, og det kan være en investering du med din nuværende økonomi ikke har råd til at foretage, men dyrt er det ikke. Har du været selvstændig, ved du at det koster langt mere at drive de fleste forretninger. For de penge du lægger hos doTERRA, får du  – ud over olierne: Kundeservice, produktudvikling, markedsføringsmateriale, undervisning, distribution, netværk, webshop, betalingssystem, administration … alt det du ellers skulle betale dig fra, og som ville koste dig langt mere pr. måned.

Spørgsmål: “Undskyld, skrev du lige at man faktisk KAN komme sovende til succes i doTERRA??”

Svar: Mja, det skrev jeg , men det er ikke noget jeg kan eller vil love dig sker (og det er ikke sket for mig). Men altså: Som sagt kan jeg ikke få succes hvis ikke du gør (hvis vi nu leger at du er forhandler under mig). Så hvis du ikke finder kunder/forhandlere selv, må jeg jo gøre det for dig (hvis du ellers overholder din aftale om at bruge de 1.125 kr. om måneden) hvis jeg selv skal lykkes med det jeg vil. Og de kunder og forhandlere jeg finder, har jeg under alle omstændigheder ikke nogen glæde af at “holde for mig selv” – jeg har kun glæde af at placere dem under mine andre forhandlere – sådan er kompensationsplanen nemlig indrettet: Den største succes kommer til dem der hjælper flest. Det kan også være du finder en forhandler som er en fuldkommen STJERNE inden for direkte salg, og som derfor skaber så stor en volumen af salg under dig, at du ikke behøver gøre ret meget selv.  Så der er altså mange veje til succes.

Vil du selv prøve modellen af?

Hvis du har lyst til at være selvstændig – eller udvide din eksisterende forretning – med doTERRAs forretningsmodel, så er du meget velkommen til at kontakte mig og høre mere på anja@essentielleolier.dk

Kender du slet ikke olierne, sender jeg dig gerne nogle prøver, så du kan mærke om de er noget for dig (det gør jeg også gerne hvis du “bare” vil være almindelig kunde). Jeg ville ikke selv formidle olierne hvis det ikke var fordi jeg er fuldstændig forelsket i dem, men hvilken grund DU har, er op til dig. Du må gerne “bare” kunne se muligheder i forretningsmodellen.

Som du kan læse af ovenstående er jeg til klar og ærlig kommunikation om tingene, og du vil ikke møde skumle salgsmetoder hos mig. Jeg tror på åbenhed i alle livets forhold og altså også når det gælder penge og iværksætteri. Og network marketing kan gøres lige så ordentligt og reelt som enhver anden forretning – det er bare en model.

Jeg lovede dig et link til min beskrivelse af den fulde kompensationsplan, og det får du her: Wellness Advocate – gør olierne til en (del af din) forretning (bare HUSK at det i virkeligheden er så simpelt at du bare skal finde 3 der finder 3 der finder 3 der finder 3 …)

Er der noget du mangler svar på? Spørg. Er du klar til at komme i gang med det samme, kan du også bare hoppe ud i det her: Kom i gang med din egen udviklingsrejse

Og ja, en udviklingsrejse er nemlig lige hvad det her er! Jeg har sjældent mødt noget der har tvunget mig til at se så dybt i mig selv som det at ville leve af min passion. Heldigvis er olierne fantastiske til at støtte og heale det der dukker op. Win-win! ❤️

About Anja Lysholm

❤ Lykkelig oliebruger og -forhandler. Ud over at have mit eget team er jeg medlem af Christine Eilvigs Team Lavt Gærde og Elena Browers team Essential Practise. Du er så velkommen til at være med.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *