Cedarwood (cedertræ) æterisk olie

Cedertræ æterisk olie

Duften af cigarkasse, får jeg lyst til at sige. Men det er da også oftest det cigarkasser er lavet af: Cedertræ.

Hvad siger man at den æteriske olie af cedertræ kan?

Der er noget tryghed over Cedarwood, og ifølge bogen Essential Emotions (min bibel inden for den følelsesmæssige virkning af doTERRAs olier) handler den da også om at knytte sociale bånd. Det handler om fællesskab og om den tryghed og styrke der er i at tilhøre en gruppe der altid har ens ryg.

Desiree de Lunae foreslår at blande den med Geranium, og skriver at det vil øge din tillid til at du er tryg og vejledt når livet udfolder sig. Jeg har den kørende i diffuseren i skrivende stund og må virkelig også sige at det er duften af tryghed.

Fysisk kan olien virke smertestillende – faktisk skrev en i vores teamgruppe at det var det bedste hun havde prøvet mod smerter. Hun havde blandet den i en bæreolie og smurt den på en slidt hofte og på lænden, og oplevede at det hele slappede mere af og blev mere smidigt. Så prøv det hvis du døjer med smerter.

Generelt virker olien beroligende. Også på huden – du kan dryppe den i din dagcreme, for eksempel. Prøv den også i en massageolie.

Infografik fra doTERRA

Cedarwood infographic fra doTERRA

Hvordan kan/må Cedarwood æterisk olie bruges?

Du må snuse til olien og smøre den på, men den anbefales ikke til indtagelse. Dog vil jeg sige at man godt kan mikrodosere med en dråbe i ganen, for det kender jeg til at folk har gjort (jeg har selv prøvet en enkelt dråbe), men godt smager det ikke, og den officielle anbefaling er at du ikke indtager den. Vælger du alligevel at gøre det, så vælg for alt i verden doTERRAs olie, da den er 100 % ren!

Hvilke blandinger findes den i?

Der er Cedarwood i doTERRAs Anchor, Citrus Spring, Clary Calm, Hygge, Malama, Neshama, Northern Escape, Serenity, Stronger, TerraShield.

About Anja Lysholm

❤ Lykkelig oliebruger og -forhandler. Ud over at have mit eget team er jeg medlem af Christine Eilvigs Team Lavt Gærde og Elena Browers team Essential Practise. Du er så velkommen til at være med.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *