Turmeric (gurkemeje) æterisk olie

Gurkemeje æterisk olie

I skrivende stund er der netop kommet Turmeric Capsules i doTERRAs danske shop – altså kapsler med gurkemeje. Så lad os kigge på hvad den æteriske olier fra gurkemeje kan – og hvorfor du måske (også) skal overveje at prøve kapslerne, som indeholder mere end olien.

Hvad siger man at den æteriske olie af gurkemeje kan?

Ifølge bogen Essential Emotions (min bibel inden for den følelsesmæssige virkning af doTERRAs olier) – ganske kort:

Olien for ‘genopbyggelse’ (bogen bruger det engelske ord restoration). Så den er altså god til dem der føler sig skadet eller ligefrem nedbrudt på en eller anden måde – hvad enten det er fysisk, mentalt eller følelsesmæssigt. Her giver Turmeric styrke og håb. Det kan også være at du er blevet skuffet eller såret, og her vil olien støtte genopbyggelsen af troen på det gode i andre mennesker.

Fysisk siges gurkemeje at være god mon inflammation, at kunne understøtte fordøjelsen, lindre ubehag i led og muskler, styrke immunsystemet og have gavnlige virkninger på huden.

Og her kommer kapslerne så ind i billedet hvis du vil have det fulde udbytte af planten, for olien alene indeholder ikke alle de gode egenskaber fra gurkemejeroden (som det jo er med olierne – de er ikke en ekstrakt af hele planten).

De to komponenter fra roden der er mest gavnlige for os, er turmeronerne og cucuminoiderne. Olien indeholder en meget høj koncentration af turmeron. For at få fat i cucuminoiderne skal der dog en anden proces til end den dampdestillation der skaber olien, så kapslerne indeholder også et pulver af selve roden.

Kapslerne er fulde af antioxidanter, er en god støtte for metabolismen og støtter vores  nervesystem og celler.

Her kan du høre doTERRAs Dr. Ruth Dempsey fortælle om kapslerne.

Infografik fra doTERRA

Turmeric infographic fra doTERRA

Hvordan kan/må gurkemeje æterisk olie bruges?

Du må det hele (husk som altid at jeg taler om doTERRAs olie her) – indtage, snuse og smøre den på. Og du bliver ikke gul af olien som du gør af roden. 🙂

Den dufter mildt, krydret og sødt i min næse.

About Anja Lysholm

❤ Lykkelig oliebruger og -forhandler. Ud over at have mit eget team er jeg medlem af Christine Eilvigs Team Lavt Gærde og Elena Browers team Essential Practise. Du er så velkommen til at være med.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *