10 æteriske olier der burde stå på enhver arbejdsplads

Æteriske olier til din arbejdsplads

Jeg har netop haft et fuldtidsjob i en periode (er ellers primært selvstændig), og her kom jeg i kontakt med – well, først og fremmest min trang til at smøre alle der har det mindste fysiske eller mentale klagepunkt, med olier 😅 – men også hvor meget gavn det kunne gøre på en arbejdsplads at have olier til rådighed for personalet!

Folk er periodisk stressede, pressede, trætte, har hovedpine, hold i nakken, koncentrationsbesvær, er ved at lægge sig syge og meget andet som kunne klares med olierne. Så at have et sæt olier stående ved toiletterne f.eks. (mange har måske ikke lyst til at bruge dem foran kollegerne), ville være guld værd for enhver virksomhed. Min påstand er at det kunne give færre sygedage og øget dagligt velvære hos personalet.

Hvilke æteriske olier bør stå på arbejdspladsen?

Jeg foreslår:

Wild Orange

Alle elsker Wild Orange! Den dufter – naturligvis – af appelsin, og den er særdeles opløftende. Samtidig virker den afstressende.

Vil du have videnskaben med, så er her en artikel om hvordan appelsinolie kan indvirke på ptsd: Orange essential oil may improve symptoms of PTSD, say researchers

Lavender

Lavendel virker afslappende og understøtter i øvrigt god kommunikation.

Lemon

Citronolie styrker koncentrationen. Den er – som alle andre citrusolier – også opløftende.

Peppermint

Det dyk energien altid tager efter frokosten, klares nemt med en gang pebermynteolie!

Prøv The Peppermint Experience: Dryp en dråbe i håndfladen, sæt tommelfingeren ned i dråben og derefter op i ganen – lad den hvile dér i 10 sekunder, gnub håndfladerne sammen, lav en “kop” foran næsten, og tag 3 dybe vejrtrækninger. Gnid til sidst hænderne i nakken. Og vask så hænder inden du kommer til at gnide dig i øjnene. 😉 Så er du klar til opgaverne efter frokost.

Rosemary

Rosmarinolie styrker hukommelsen og klarer hjernen (det har sågar stået i Berlingeren).

Du kan lave dig en “experience” a la ovenstående, men det bedste er faktisk at smøre olien under fødderne hver morgen. Så det kan du jo starte med så snart du kommer ind på kontoret. Det er nemlig ikke kun duften der virker, men også oliens kemiske egenskaber når den trænger ind i blodbanen.

Deep Blue

Deep Blue (blanding af Wintergreen, Camphor, Peppermint, Ylang Ylang, Helichrysum, Blue Tansy, Blue Chamomile og Osmanthus) er god til ømme muskler. Vink farvel til hold i nakken og musearm – eller oplev i hvert fald en lindring af symptomerne. Fås i en rulleflaske der er nem at rulle på det ømme område. Fås også som creme og stift, og det kan nogle medarbejdere måske bedre forholde sig til end en rulle med æteriske olier.

InTune

InTune (blanding af Amyris, Patchouli, Frankincense, Lime, Ylang Ylang, Sandalwood og Roman Chamomile) øger fokus, grounding og koncentration. Mange med ADHD har glæde af blandingens indvirkning på netop dét. Jeg plejer at rulle den i tindingerne når jeg skal i mål med en opgave.

OnGuard+ softgels

Ved det mindste sygekrads hapser jeg øjeblikkeligt en softgel (pillekapsel) med olieblandingen On Guard. Den indeholder Wild Orange, Clove, Black Pepper, Cinnamon Bark, Eucalyptus, Rosemary, Oregano, Melissa som alle er olier der styrker immunsystemet.

Ofte er det nok med en enkelt kapsel inden jeg går i seng, men har jeg sådan en dag hvor det virkelig føles som om jeg er ved at blive syg, tager jeg en kapsel hver 3 time cirka eller indtil jeg oplever en kraftig bedring. Det er meget, meget sjældent det ikke har taget sygdommen i opløbet. Tænk sig hvad det kunne spare arbejdspladsen for af sygedage at have et par bøtter stående til personalet.

Zengest

Zengest (blanding af Anise, Peppermint, Ginger, Caraway, Coriander, Tarragon og Fennel) er god til alt med maven – lige fra et gedigent maveonde til eftervirkningerne af en liiiidt for tung frokost. 😉 Den fås både som olie der kan smøres direkte på maven (kan også sætte gang i en forstoppet mave), og som kapsler der kan tages nemt ligesom OnGuard-kapslerne.

Motivate

Den sidste vi lige skal have med, er blandingen Motivate. For lad os være ærlige: Det er bare ikke alle arbejdsopgaver der er lige sjove. Motivate (en blanding af Peppermint, Wild Orange, Clementine, Lemon, Rosemary, Coriander, Basil, Spearmint, Lemongrass, Tonka Bean, Cardamom, Melissa og Vanilla Absolute) gør det navnet antyder: Den motiverer dig. Den dufter lækkert af Tic Tacs og er særdeles opløftende.

Bæreolie

Der bør desuden også være en flaske bæreolie til rådighed, f.eks. doTERRAs Fractionated Coconut Oil.

God vejledning er naturligvis vigtig

Ved olierne skal der selvfølgelig ligge en kort og overskuelig vejledning i hvordan olierne bruges, så ingen er i tvivl om hvad de skal gøre med dem. Den laver jeg naturligvis gerne til jer hvis du køber et sæt olier via mig.

Obs! Gå ikke bare ud og køb de olier jeg foreslår, i din lokale helsekostbutik, for de olier du får dér, er ikke lige så potente, OG du må oftest hverken indtage dem eller smøre dem på huden. De olier jeg forhandler fra doTERRA er 100 % rene og må bruges til det hele.

Så kære chef/virksomhedsejer – skal jeg komme ud på din arbejdsplads og vejlede jer i hvordan de æteriske olier bruges hos jer, eller skal vi to bare tage en snak, så kontakt mig her: anja@essentielleolier.dk

Du kan også bare bestille en pakke med de 10 produkter (som er lagt i kurven) her: https://doterra.me/oFdU_9  Pris: ca. 2.268 kr. inkl. forsendelse, og det er inkl. alm. dansk moms. Du kan naturligvis trække det fra i dit virksomhedsregnskab.

About Anja Lysholm

❤ Lykkelig oliebruger og -forhandler. Ud over at have mit eget team er jeg medlem af Christine Eilvigs Team Lavt Gærde og Elena Browers team Essential Practise. Du er så velkommen til at være med.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *