Cinnamon bark (kanel) æterisk olie

Kanel æterisk olie

Du kender naturligvis kanel stødt og i stænger, men kender du også den æteriske olie? Olien fra kanel er udvundet af barken. Du kan også få en olie udvundet af bladene fra træet, men det er ikke den jeg skriver om her (og den fås p.t. heller ikke hos doTERRA).

Hvad siger man at den æteriske olie af kanel kan?

Ifølge bogen Essential Emotions (min bibel inden for den følelsesmæssige virkning af doTERRAs olier) er Cinnamon olien for seksuel harmoni. Så hvis du har knas med det seksuelle, mangler adgang til dit seksualinstinkt (som ikke nødvendigvis har noget med sex at gøre) eller har problemer med nærvær og intimitet, så er den æteriske olie af kanel olien du skal have fat i.

Adam Barralet foreslår i bogen Gifts of the Essential Oils bekræftelsen “I awaken my passions and sensuality” og anbefaler f.eks. at blande den med Cedarwood, Geranium og Ylang Ylang for “intimate connections” eller med Cassia (en anden type kanel), Ginger, Spearmint og Wild Orange for en “passionate spirit”.

Chakra: Hara

Element: Jord

Fysisk har olien mange fantastiske egenskaber (som også gør at den er en stor bestanddel af doTERRAs immunstøttende blanding On Guard), og olien siges at kunne støtte:

  • Immunsystemet: Olien menes at have antibakterielle, antivirale og antifungale egenskaber, der kan støtte immunsystemet og hjælpe med at bekæmpe infektioner.
  • Fordøjelsen: Kanel-olie kan hjælpe med at lindre fordøjelsesproblemer.
  • Blodsukkerbalance: Kanel æterisk olie siges at kunne hjælpe med at regulere blodsukkerniveauet ved at forbedre insulinfølsomheden og reducere blodsukkersvingninger. Det er også derfor olien findes i blandingen MetaPWR.
  • Smertelindring: På grund af sine antiinflammatoriske egenskaber kan Cinnamon lindre muskel- og ledsmerter samt reducere inflammation i kroppen.
  • Oral sundhed: Cinnamon kan være gavnlig for mundhygiejnen (og findes også i doTERRAs tandpasta). Den kan hjælpe med at bekæmpe bakterier, reducere dårlig ånde og støtte tandkødets sundhed.
  • Hudpleje: Kanel æterisk olie har antiseptiske og antiinflammatoriske egenskaber der kan hjælpe med at bekæmpe hudinfektioner og reducere inflammation i huden. Husk dog at bruge en bæreolie hvis du vælger at bruge Cinnamon på huden! Det er meget vigtigt, da den betegnes som en “varm olie”.

Her kan du høre Dr. Axe fortælle om fordelene ved Cinnamon:

Infografik fra doTERRA

Cinnamon-Bark Infographic

Hvordan kan/må kanel æterisk olie bruges?

Du må det hele (husk som altid at jeg taler om doTERRAs olie her) – indtage, snuse og smøre den på. MEN husk bæreolie når du bruger den på huden, for den er super skrap og det man kalder en varm olie.

Bruger du den i mad, så husk at den er meget koncentreret. En dråbe skulle svare til en tredjedel teskefuld stødt kanel.

Hvilke blandinger findes den i?

Cinnamon-olien indgår i doTERRAs Anchor, Brave, Cheer, Holiday Joy, MetaPWR, Neshama, On Guard, Passion, Smart & Sassy og Whisper.

Personligt ELSKER jeg Passion-blandingen og bruger den gerne som purefume.

About Anja Lysholm

❤ Lykkelig oliebruger og -forhandler. Ud over at have mit eget team er jeg medlem af Christine Eilvigs Team Lavt Gærde og Elena Browers team Essential Practise. Du er så velkommen til at være med.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *