Wellness Advocate – gør olierne til en (del af din) forretning

En Wellness Advocate (bygger):

  • Har alle de samme fordele som en Wholesale Customer.
  • Kan derudover tjene penge efter en særlig bonus- og kompensationsplan (det er den du kan læse om her på siden).
  • Har et personligt website hos doTERRA hvor de kunder og wellness advocates de selv finder, kan skrive sig op. (Mit kan du se her.)

Denne oversigt er til dig der overvejer at blive bygger i doTERRA (eller allerede er det og ikke har forstået forretningsdelen helt endnu) – med udgangspunkt i det team jeg er medlem af: Christine Eilvigs Team Lavt Gærde.

En bygger er en der er gået ind i forretningsdelen af doTERRA – altså en der er interesseret i at bygge sit eget team af kunder og andre byggere under sig. Nogle er byggere for at tjene lidt ekstra lommepenge, andre gør det til deres fuldtidsbeskæftigelse.

Der er en del struktur at sætte sig ind i som bygger, og der kan sagtens være flere lag og detaljer end dem jeg beskriver her. Jeg beskriver det mest basale.

Bemærk inden du læser videre, at du sagtens bare kan være almindelig kunde i doTERRA – du behøver ikke vide alt nedenstående for at købe olier. Det er udelukkende for de forretningsinteresserede – og for dem der har brug for at kende detaljerne for at gå ind i det. Jeg selv meldte mig ind på ren intuition uden at vide noget som helst, og så fandt jeg ud af det her senere, så dét kan man altså også sagtens.

Meget af det giver først rigtig mening for en når man faktisk er begyndt at have kunder/byggere, så hold tungen lige i munden, og hav tålmodighed med dig selv når du begynder at sætte dig ind i det. 🙂

Først en (meget lille) ordbog

Begreberne her giver mere mening når du læser om dem i sammenhængen længere nede, men for ikke at skulle bryde teksten op med forklaringer undervejs, får du lige en kort oversigt:

Enroll: At hjælpe en anden til at tilmelde sig under dit id-nr., sådan som du selv tilmeldte dig under den der fik dig med i doTERRA.

Enroller: Den Wellness Advocate en kunde eller bygger har tilmeldt sig hos.

Sponsor: Den Wellness Advocate en kunde eller bygger strukturelt er placeret under. Som enroller kan man flytte sine kunder/byggere ned under en anden bygger, og så bliver den bygger sponsor.

Træ: Et grafisk overblik over det team du har under dig – også kaldet din downline.

LRP: En fast månedlig ordre. (Læs mere om LRP under Wholesale Customer.)

Bygger: En Wellness Advocate som har doTERRA som en del af (eller hele) sin forretning.

Når vi bruger ordet ”bygger” i stedet for Wellness Advocate, er det fordi man som Wellness Advocate også bare kan være ”deler” – dvs. en der bare er Wellness Advocate for at tjene til sine egne produkter – og det er ikke det denne side handler om, omend der gælder de samme regler og fordele.

Hvad kræves der af mig for at være med?

Som bygger på Team Lavt Gærde skal du have en LRP på 150 PV hver måned (på andre teams kan LRP’en være lavere, dog minimum 100 LRP). Ved du ikke hvad jeg mener med LRP, så læs om det på siden om Wholesale Customers. Det betyder at du i Team Lavt Gærde skal købe olier eller andre doTERRA-produkter for ca. 1300 kr. om måneden (det behøver i første omgang ikke være i én ordre, men bare samlet på en måned. Vil du bygge til rank senere, eller skal din enroller/sponsor kunne det, skal du have minimum 100 PV én ordre.). Og så skal du finde 3 som vil det samme som dig. Du kan også være heldig at din enroller finder dem og sætter dem under dig hvis det er gavnligt for hendes/din rank. Rank kan du læse om længere nede.

💡Tip: Tænker du “jeg kan da ikke købe så meget hver måned uden at det er spild“, så se mit forslag her, for det kan du sagtens. 🙂

Hvad får jeg for pengene?

Du får lækre produkter OG al den hjælp og sparring du kan ønske dig, fra din enroller, Christine og resten af teamet + det større amerikanske team som vores er en del af (det er Elena Browers og hedder Essential Practice). Der er et hav af materiale både om olierne og om den personlige udvikling der bliver sat i gang hos de fleste der begynder at arbejde på denne måde. Det rykker rundt på den fundamentale måde de fleste af os tænker penge og business på, og det kan kræve en del indre arbejde før det lander i os.

Hvordan tjener jeg så penge?

På flere måder:

Du tjener penge på de Wholesale Customers og Wellness Advocates du enroller (eller som selv skriver sig op via dit personlige website). Det sker efter en særlig kompensationsplan der er beskrevet herunder. Du får desuden 25 % af det dine Retail Customers (dvs. dem der ikke melder sig ind, men bare køber direkte via din side) køber for. Beløbet kan du se på din doTERRA-konto d. 15.-20. i måneden efter kundens køb.

Kort fortalt bliver du betalt for hvor stor volumen du tilfører doTERRA:

Personal Volume (PV): Det du køber for personligt

Organizational Volume (OV): Det du og hele dit træ køber for samlet

Team Volume (TV): Det du + kunderne og byggerne direkte under dig (altså dit 1. led) køber for samlet

Kompensationsplanen

Hvis du foretrækker video, kan du se en gennemgang her (nedenunder forklarer jeg det i tekst):

Fast Start Bonus

Du tjener 20 % af det de kunder/byggere du har skrevet op under dig, køber de første 60 dage (1. led)

Du tjener 10 % af det de kunder/byggere de har skrevet op under sig, køber de første 60 dage (2. led)

Og du tjener 5 % af det de kunder/byggere de har skrevet op under sig, køber de første 60 dage (3. led)

Eksempel

Bemærk at i kompensationsplanen regner doTERRA i point (PV) og ikke i en bestemt valuta. For eksemplets skyld er PV her = kroner fordi jeg synes det er nemmere at forholde sig til danske beløb end point. (I virkeligheden svarer 1 PV ca. til 1 $ – så ved du det.)

Så, for eksempel:

Jeg enroller Susan. Susan køber for 1000 kr. Jeg tjener 200 kr. i fast start bonus. Christine som enrollede mig, tjener nu 100 kr. Maj som enrollede Christine, tjener 50 kr. Det sker i 60 dage efter at Susan skrev sig op.

Nu enroller Susan Uffe. Uffe køber for 1000 kr. Susan tjener nu 200 kr. i fast start bonus. Jeg, som jo enrollede Susan, tjener nu 100 kr., og Christine som enrollede mig, tjener 50 kr.  Det sker i 60 dage efter at Uffe skrev sig op.

Nu enroller Uffe Johanne. Johanne køber for 1000 kr. Uffe tjener nu 200 kr. i fast start bonus. Susan som enrollede Uffe, tjener nu 100 kr., og jeg, som jo enrollede Susan, tjener 50 kr.  Det sker i 60 dage efter at Johanne skrev sig op.

Det er enroller der får Fast Start Bonus – ikke sponsor (din enroller kan sætte byggere under dig, hvilket gør dig til de byggeres sponsor, men det er enrolleren selv der får Fast Start-bonussen). Derfor får du økonomisk mest ud af selv at enrolle andre – i første omgang, i hvert fald.

Din Fast Start-bonus udbetales ugentligt – de øvrige bonusser udbetales månedligt.

Power of 3 Bonus

Power of 3 betyder at du tjener et beløb når du har 3 byggere/wholesale-kunder direkte under dig (det kaldes din Frontline) med en LRP på min. 100 PV, og I tilsammen har en ”Team Volume” på 600 PV.

Som sagt kører vi i Team Lavt Gærde med en månedlig PV på 150, og dermed opnår vi med 3 byggere hver automatisk de 600 PV tilsammen. Det er ikke kun dem med 150 PV der tæller med, men på den måde behøver vi ikke enrolle flere. Derfor teamnavnet ”Lavt Gærde” – vi gør det så nemt for alle som muligt ved at have den høje LRP.

Men når vi taler Team Volume er det altså hele din frontline der tæller med – hvis du har flere i front end de 3 med 150 PV hver.

Og så til indtjeningen:

Når du har 3 byggere direkte under dig, og I har en Team Volume på min. 600 PV, får du 50 $ om måneden i Power of 3-bonus.

Når de 3 har det samme, får du 250 $ om måneden, og når deres 3 alle har det samme, får du 1500 $ om måneden.

Power of 3 er altså en bonus der gives for at strukturere sit træ rigtigt: At du sætter 3 byggere direkte under dig, 3 direkte under hver af dem og 3 direkte under hver af dem.

Her kan du se en fin, kort video om det:

Unilevel (efter 60 dage):

Når de 60 dage med Fast Start-bonus er gået, begynder du at tjene Unilevel Bonus i stedet for.

Unilevel-bonussen er en procentdel du får udbetalt af alle køb 7 niveauer ned i dit træ. Og det er 7 reelle niveauer ned, så er der en i træet der ikke køber noget i en måned, springes den person over i beregningen, og næste led tæller med i stedet.

Du tjener 2 % af salget i 1. led af dit træ – altså dem direkte under dig.

3 % af 2. led

5 % af 3. led

5 % af 4. led

6 % af 5. led

6 % af 6. led

7 % af 7. led

Jo dybere og tykkere et træ du har, desto mere tjener du altså i Unilevel. Det er blandt andet derfor det godt kan betale sig for dig at bygge under dine byggere hvis de ikke gør det selv i det tempo du ønsker dig. Du tjener nemlig mindst på dem der er lige under dig.

Meget simpelt eksempel

Niveau 1 – Susan køber for 1000 kr. – du tjener 2 % = 20 kr.

Niveau 2 – Uffe køber for 1000 kr. – du tjener 3 % = 30 kr.

Niveau 3 – Johanne køber for 1000 kr. – du tjener 5 % = 50 kr.

Niveau 4 – Jens køber for 0 kr. – leddet springes over (det kaldes dynamic compression)

Niveau 4 – Anne køber for 1000 kr. – du tjener 5 % = 50 kr.

Niveau 5 – Ulla køber for 1000 kr. – du tjener 6 % = 60 kr.

Niveau 6 – Sofie køber for 1000 kr. – du tjener 6 % = 60 kr.

Niveau 7 – Hans køber for 1000 kr. – du tjener 7 % = 70 kr.

Du tjener her i alt 340 kr.

Og det er i eksemplet her altså bare på ét tyndt ben ned i dit træ. Du får Unilevel-bonus af hele niveauet: Alle på niveau med Susan, Uffe, Johanne, Anne, Ulla, Sofie og Hans, så lad os sige – igen meget forsimplet – at alle i dit træ har 3 under sig der hver køber for 1000 kr. om måneden (og det skal byggerne jo altså – mindst – for at få del i kompensationsplanen):

Niveau 1 – dine 3 byggere køber for i alt 3.000 kr. – du tjener 2 % = 60 kr.

Niveau 2 – dine 3 byggeres i alt 9 byggere køber for i alt 9.000 kr. – du tjener 3 % = 270 kr.

Niveau 3 – deres byggeres i alt 27 byggere køber for i alt 27.000 kr. – du tjener 5 % = 1.350 kr.

Niveau 4 – deres byggeres i alt 81 byggere køber for i alt 81.000 kr. – du tjener 5 % = 4.050 kr.

Niveau 5 – deres byggeres i alt 243 byggere køber for i alt 243.000 kr. – du tjener 6 % = 14.580 kr.

Niveau 6 – deres byggeres i alt 729 byggere køber for i alt 729.000 kr. – du tjener 6 % = 43.740 kr.

Niveau 7 – deres byggeres i alt 2.187 byggere køber for i alt 2.187.000 kr. – du tjener 7 % = 153.090 kr.

I alt 217.140 kr. til dig der har skabt sådan et team (eller måske rettere grundlagt ved at finde 3 der fandt 3 der fandt 3 der fandt 3 … For husk: Du skal ikke finde 2.187 byggere – du skal bare finde 3 som dig selv :-)).

Unilevel betales til sponsoren – ikke til enrolleren.

Leadership Bonus – kræver rank

Til sidst er der en Leadership Bonus, og den hænger sammen med ens “rank” (rang – se længere nede). Det er her folk taler om at blive f.eks. Silver, Gold eller Diamond.

At få rank kræver at man har en vis Team Volume (altså et samlet salg på et vist beløb/antal point), og i de højere ranks at ens byggere selv har rank. For at få rank, skal man selv have enrollet sine byggere. Er man kun sponsor, kan den der har sat byggeren under en, vælge at overgive sin enrollment til en så man kan få rank.

7 % af doTERRAs globale indtjening hver måned ryger i en pulje som fordeles på de forskellige Wellness Advocates afhængigt af deres rank. Det bliver for kompliceret til denne oversigts formål at gå i detaljer med det, men hvis du vil fordybe dig i det, kan du læse mere hos doTERRA her.

Ranks

Her kan du se hvad der kræves for at opnå de forskellige ranks, og hvad man typisk tjener på det niveau – og det er altså gennemsnitsbeløb beregnet ud fra alle med den rank i doTERRA. BEMÆRK derfor at det er høje beløb som ikke opnås lige med det samme, men med tiden efter opbygning af en god unilevel:

Elite

En bygger med en samlet Team Volume på 3000 PV. Hun behøver ikke have byggere under sig – det kan bare være salg til Wholesale- og Retail Customers. En Elite får i gennemsnit udbetalt 365 $ = ca. 2.370 kr.

Premier

En bygger med to byggere under sig der hver har en Team Volume på 2000 – og samlet skal man have en Team Volume på 5000. En Premier får i gennemsnit udbetalt 939 $ = ca. 6.100 kr.

Silver

En bygger med 3 Elites under sig. En Silver får i gennemsnit udbetalt 2.294 $ = ca. 15.000 kr.

Gold

En bygger med 3 Premiers under sig. En Gold får i gennemsnit udbetalt 4.875 $ = ca. 31.700 kr.

Platinum

En bygger med 3 Silvers under sig. En Platinum får i gennemsnit udbetalt 9.414 $ = ca. 61.200 kr.

Diamond

En bygger med 4 Silvers under sig. En Diamond får i gennemsnit udbetalt 16.814 $ = ca. 109.300 kr.

Ja, her kom der så et 4. ben på strukturen, og her stopper min oversigt over kompensationsplanen for nu. Er du nået SÅ langt i din forretning, er jeg sikker på at det ikke er noget problem at forstå resten. 😉

De nævnte bonusser her på siden udbetales uafhængigt af hinanden. Du kan altså godt tjene på Unilevel eller Fast Start uden at have rank, for eksempel.

Jeg håber ovenstående hjalp dig til at vurdere om det er værd at gå ind i forretningsdelen doTERRA – eller forstå hvad den handler om, hvis du allerede er en del af den.

Hvis du vil med, så kontakt mig, eller læs her hvordan du skriver dig op.

En ekstra fordel ved at skrive dig op hos mig, er at du kan komme med i Facebook-gruppen for Christine Eilvigs Team Lavt Gærde. En gruppe fuld af kærlighed, støtte, sjov, begejstring og høj bevidsthed og med gratis undervisning, mentoring og sparring fra Christine og tapping-sessioner med Anne Hejselbjerg.

Mangler du flere argumenter, kan du se vores upline Elena Browers snak her om hvorfor hun gik ind i doTERRA