Derfor er energien bag olierne vigtig: De æteriske olier virker på (mindst) 3 planer

Æteriske oliers energetiske virkning

Flere virksomheder som sælger æteriske olier, begynder at dukke op. De markedsfører mest olier og diffusere som velduft og hygge, og før jeg mødte doTERRAs olier i 2019, var det også det jeg så dem som. Det var noget jeg kunne dryppe i sådan en lille skål med et stearinlys under, og så bredte der sig en skøn duft i min stue. Og det var dét.

Men jeg er blevet klogere. Olierne – i hvert fald dem der er produceret med kærlighed – er langt mere end bare velduft på dit kontor. De virker nemlig på flere planer.

De æteriske oliers virkning på det fysiske plan

Helt lavpraktisk er æteriske olier fantastiske som naturlige præparater mod fysiske skavanker. Du kan f.eks. helt konkret fjerne fodvorter med oreganoolie og lindre en spændingshovedpine med pebermynteolie. Så meget af det du ellers ville købe i håndkøb på apoteket, kan du bruge dine olier til i stedet.

Oliernes virkning på det emotionelle plan

Æteriske olier kan også bruges terapeutisk. Det kan de bl.a. fordi dufte stimulerer hjernens limbiske system som påvirker vores følelser og hukommelse. Det limbiske system indeholder bl.a. amygdala som “har betydning for de følelser vi tillægger sanseindtryk inden de overføres til hukommelsen” (citat videnscenterfordemens.dk).

Når vores lugtesans er forbundet til følehjernen, som det limbiske system også kaldes, er det ikke underligt at der er en stærk sammenhæng mellem dufte og vores følelser, og at æteriske olier derfor kan påvirke os psykisk.

Oliernes virkning på det energetiske plan

Det tredje plan tales der ikke så meget om, medmindre man færdes i spirituelle kredse. For os der har en bevidsthed om vi ikke bare er krop og sind, men også ånd, er det energetiske plan særdeles vigtigt at tage med i betragtning.

Og det er her det bliver særlig vigtigt for mig hvilke olier jeg bruger. For når vi taler energi, betyder energien bag olierne alt. Hvem producerer dem, hvordan og hvorfor? Hvem sælger dem?

Og her er det jeg kan mærke at doTERRAs olier er anderledes. Der er så meget kærlighed hele vejen rundt om hver eneste flaske. Grundlæggerne af doTERRA er hjertemennesker der har skabt olierne ud fra et ønske om at skabe verdens reneste olier, og deres seneste motto lyder “we help the world heal”. De fleste af os der sælger olierne, er hjertemennesker der ønsker en bedre verden på alle planer.

Over hele verden dannes der derfor smukke, støttende, healende netværk af mennesker der løfter hinanden og ønsker at løfte resten af verden med.

For mig betyder alt det noget for hvad jeg får ud af at bruge olierne. Jeg får ganske enkelt ikke samme helhedsoplevelse af at købe mine olier i en helsekostbutik, og de mærker jeg kan købe der, kan jeg ikke … ja – mærke! Jeg ved heller ikke hvordan de er produceret, og af hvem. At der står “økologisk” eller “100 % ren” på flasken er ikke nok (og det sidste kan man i øvrigt ikke regne med, men det er en anden historie).

Jeg har tit fortalt hvordan det at få min første oliepakke hjem fra doTERRA var som et få en bolchebutik hjem i stuen. Jeg blev forelsket – og det er ikke nogen overdrivelse at jeg bruger det ord. Alt omkring det føltes smukt, rent og sandt, og det satte den vildeste healingsrejse i gang inde i mig.

Mærker man ikke energien bag, bebrejder jeg ikke nogen at de ikke ser nogen forskel på de olier jeg formidler, og dem de kan købe i helsekosten. Men oplever man først forskellen, så forstår man.

Intentionen bag har en effekt

Da jeg tænkte over emnet her, mærkede jeg en sammenligning mellem det at få lagt hænder på af en dygtig healer  og af en uden bevidsthed om en healende kraft. Så hvis du er syg, er der ingen tvivl om at hvis et andet menneske lægger sine hænder på dig, vil det lindre – alene fordi kærlig berøring gør godt.

Men kommer der et menneske med bevidsthed om at han er i stand til at kanalisere en healende kraft igennem sig og ind i dig, så vil det have en større effekt. Vi kan alle heale, men bevidsthed og intention er stærke medspillere. En dygtig healer har en særlig forbindelse til den kilde/energi han kanaliserer, og han har måske et særlig kraftigt ønske om at videreformidle den energi til dig som er syg, og derfor har det energetisk set en større effekt.

Altså: Energien bag er vigtig for virkningen.

Så: Hvis du undrer dig over olie-hypen og ikke synes du har mærket noget særligt ved æteriske olier, kan det være fordi du har brugt et mærke hvor energien bag bare er “velduft og hygge” – for så er det det du får.

Hav din egen intention og energi med

Du kan også sørge for – uanset hvilket mærke du bruger – selv at sætte en stærk intention hver gang du bruger en olie. Så hvad enten du bruger oreganoolie til fysisk at fjerne en fodvorte, emotionelt til at forløse din stædighed eller energetisk til at skære al negativitet fra i dit liv, så:

  • sid lidt med olieflasken, og mærk ind i dens energi
  • bed planten om at hjælpe med healing på alle planer
  • smør den på med nærvær og kærlighed.

Det vil løfte din oplevelse af olien – det tør jeg næsten garantere.

Olierne virker heldigvis begge veje

Hvad enten du starter “oppe” på det energetiske plan og arbejder med de ting du slås med dér, eller du starter “nede” i det fysiske og bruger olierne mod dårlig mave eller hovedpine, vil du få gavn af olierne på alle planer. Så det er egentlig ikke så vigtigt om du “forstår olierne” for at få den fulde effekt af dem.

Arbejder du energetisk med olierne, vil du måske pludselig opdage at en fysisk skavank løser sig, og arbejder du fysisk med olierne, vil du måske pludselig opdage at der forvinder en energi du har været træt af, fra dit liv.

Det kan føles som ren magi, men nogle af os ved jo også at magi er virkelig. 🙂

Vil du i gang med din egen magiske healingrejse, så læs mere her

About Anja Lysholm

❤ Lykkelig oliebruger og -forhandler. Ud over at have mit eget team er jeg medlem af Christine Eilvigs Team Lavt Gærde og Elena Browers team Essential Practise. Du er så velkommen til at være med.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *