Hvordan sikrer du dig at du køber 100 % rene olier?

Renhed

Måske er du en af dem der kigger på doTERRAs prisliste og tænker “arh, så meget koster en lavendelolie altså ikke i helsekosten – jeg løber ned og køber sådan en i stedet – lavendel er vel lavendel”. Eller du synes det er besværligt at melde dig ind. Eller du har modstand på network marketing. Eller du tænker bare at der ikke kan være særlig stor forskel.

Men det er ikke ligegyldigt hvilke essentielle olier du køber.  I hvert fald ikke hvis du er ude efter mere end lidt duft. For at få den fulde terapeutiske og helbredsmæssige virkning af olierne, skal de være 100 % rene. Æteriske olier er nemlig ikke bare velduft – det er stærk naturmedicin, og den skal være ren!

Mange firmaer påstår at deres olier er rene, men kan vi nu være sikre på det? Desværre ikke. Langt fra, faktisk. Det betyder ikke at der ikke findes andre rene olier end doTERRAs, som jeg personligt sværger til, men ved at bruge deres olier behøver jeg ikke være i tvivl. 🙂

Der er flere måder olier kan være eller gøres urene på:

  • Nogle virksomheder tilsætter noget der fortynder olien – alkohol, parfume, en billig basisolie el. lign.
  • Nogle virksomheder går ikke op i om planterne olierne kommer af, er fri for pesticider
  • Nogle virksomheder fremstiller olierne kunstigt (man kan lave en kemisk profil der ligner den ægte olie til forveksling, og det kræver særdeles præcise tests at opdage forskellen.)

Og så kan man tilføje urene forretningsmetoder, udnyttelse af bønder, udpining af jorden, udtømning af ressourcer m.m. – en anden ting vi ikke behøver bekymre os om med doTERRAs!

Så hvordan sikrer du dig at de olier du køber, er 100 % rene og ordentligt produceret?

Her er et par ting du kan og bør spørge producenten om:

  • Sørger de for bæredygtig og ansvarlig produktion – lige fra dyrkning til du har produktet i hånden?
  • Kan de fortælle dig hvor deres olier kommer fra?
  • Bruger de ordentlige testmetoder der sikrer at der ikke er pillet ved oliernes kemi? Har de f.eks. deres eget testlaboratorium som ved hvad de skal kigge efter? (Nogle virksomheder ved måske ikke engang at deres olier ikke er rene, fordi de stoler på en tredjepartsproducent der snyder.)
  • Offentliggør de deres testresutater?

doTERRAs kvalitetsløfte lyder:

“doTERRA leverer verdens mest testede og derfor (dokumenteret) reneste olierne i verden. Kvalitetrapporter på alle flasker (ikke bare stikprøver) findes på www.sourcetoyou.com

Olierne testes i uafhængige laboratorier. Stikprøver har vist at 80 % af alle æteriske olier på markedet er urene. Enten fordi man fortynder dem – eller fordi der er spor af giftstoffer, sprøjtemidler osv.

Ingen andre lægger deres kvalitetsrapporter frem systematisk – men pga. doTERRAs offentligt tilgængelige dokumentation ved vi, at doTERRA hører til i de 20 %.

Når man skal bruge olierne i terapeutisk sammenhæng (som vi bruger olierne i doTERRA) er det altafgørende, at den enkelte olie har præcis den kemiske profil, som den ‘er født med’. Hvis olierne fortyndes eller blandes med giftstoffer bliver de reduceret til duft/parfume og har altså ikke samme effekt på kroppen som rene æteriske olier har.”

Så: Hvis du har brugt andre mærker tidligere og ikke helt forstår hvorfor “alle” pludselig taler om æteriske olier som om det var noget nyt, så giv doTERRAs en chance. Jeg hører fra mange der har brugt andre æteriske olier i årevis, at doTERRAs olier er en gamechanger for dem.

Skal du købe olier for første gang, så kontakt mig – så finder vi den pakke der passer bedst til dit behov. Jeg vil ELSKE at hjælpe dig i gang.

About Anja Lysholm

Lykkelig oliebruger og medlem af Christine Eilvigs Team Lavt Gærde. Kom med! :-D Klik i menuen i toppen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *