Lavender (lavendel) æterisk olie

Lavendel æterisk olie

Tænk at jeg har haft denne blog i over 3 år uden at skrive om verdens mest populære æteriske olie: Lavendel. Nu skal det være.

Hvad siger man at den kan?

Lavendel er kendt og elsket for sin beroligende virkning.

Den er en klassiker til god søvn: Dryp lidt på din hovedpude, eller brug den i din diffuser i soveværelset om natten. Vær dog opmærksom på at enkelte mennesker bliver mere snakkende af lavendel (godt at være bevidst om første gang man f.eks. bruger den til børn der ikke vil sove 😉 ).

Lavendel er nemlig også en olie der styrker vores kommunikative evner.

Fysisk er lavendel fantastisk til vores hud. Jeg har hørt om flere der har brugt lavendel på brændsår (i kategorien “jeg har lige brændt mig på ovnen”), og så har det hjulpet øjeblikkeligt. Prøv den også på eksem, rifter, myggestik og kløe.

Allergi? Prøv at tage en dråbe lavendel, en dråbe citron og en dråbe pebermynte i hånden, gnid håndfladerne mod hinanden, hold hænderne som en kop foran næse og mund (pas på ikke at røre ved øjnene), og snus godt ind tre gange. Flere siger at det virker bedre end at tage en antihistamin.

Jeg holdt engang et kursus hvor stedets kat kom ind i lokalet. En af deltagerne kunne ikke tåle den og ærgrede sig over at hun ikke havde fået sine piller med. Jeg var lige kommet i gang med olierne og sagde at jeg havde hørt at lavendel, citron og pebermynte måske kunne lindre, og spurgte om hun ville prøve. Det ville hun gerne, og få minutter efter var hendes symptomer væk. Så hurtigt plejede hendes piller ikke engang at virke, fortalte hun.

Adam Barralet foreslår i bogen Gifts of the Essential Oils bekræftelsen “It is okay to pause, rest and just be”, og det kan vi nok alle bruge at blive mindet om.

Infografik fra doTERRA

Lavender infographic fra doTERRA

Hvordan kan/må den bruges?

Du må det hele (husk som altid at jeg taler om doTERRAs olie her) – indtage, snuse og smøre den på.

Hvilke blandinger findes den i?

Der er Lavender i doTERRAs Adaptiv, Anchor, AromaTouch, Calmer, Citrus Bloom, Citrus Spring, Clarycalm, Elevation (udgået), Neshama, PastTense, Peace, Rescuer, Salubelle og Serenity.

Hvad er din oplevelse?

Kommenter meget gerne herunder

Køb lavendel æterisk olie her

About Anja Lysholm

❤ Lykkelig oliebruger og -forhandler. Ud over at have mit eget team er jeg medlem af Christine Eilvigs Team Lavt Gærde og Elena Browers team Essential Practise. Du er så velkommen til at være med.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *