Myrrh (myrra) æterisk olie

Myrrh/myrra æterisk olie

I mange år anede jeg ikke hvad myrra var. Jeg kendte det kun fra “Et barn er født i Betlehem”, hvor “Østens vise ofred der; guld, røgelse og myrra skær”.

I dag ved jeg at myrra er harpiks fra myrratræet som man i årtusinder har brugt som røgelse på samme måde som Frankincense (der i øvrigt er røgelsen fra samme sangtekst).

Og hvis vi lige skal have det hele med, betyder ‘skær’ ren. Altså der var tale om den fineste, reneste myrra, og det er sandelig også den du får i doTERRAs olie, for renhed er som bekendt deres adelsmærke.

Hvad siger man at myrra æterisk olie kan?

Hvor Frankincense er olien for den faderlige energi, er Myrrh olien for den moderlige. Så hvis du af en eller anden grund mangler kontakt til moderenergien – måske fordi du er blevet svigtet af din biologiske mor her på jorden, eller du på anden vis har manglet den nærende rolle i dit liv – så kan myrraolien hjælpe dig.

Ifølge bogen Essential Emotions (min bibel inden for den følelsesmæssige virkning af doTERRAs olier) hjælper Myrrh os med at slippe frygt og utryghed ved at genetablere en sund forbindelse til moder jord og til ens egen mor. Og efterhånden som vi lærer at tro på at vi er næret og passet på, får vi også genskabt tilliden til det gode i livet, og vi begynder at føle os hjemme her på jorden.

Oliens fysiske egenskaber

Den skulle være særligt god til mundhygiejne, og den findes da også i doTERRAs egen tandpasta (som du i øvrigt skulle tage at prøve hvis du har problemer med tænder og tandkød).

Også hudpleje bruges den til, og den findes blandt andet i doTERRAs Verage-serum (som jeg ELSKER!) og i deres vidunderlige blanding Salubelle.

Hvordan kan/må den æteriske olie af myrra bruges?

Du må det hele (husk som altid at jeg taler om doTERRAs olie her) – indtage, snuse og smøre den på. Terapeutisk synes det oplagt at smøre den i og omkring navlen ift. issues med mor/næring.

doTERRA selv foreslår bl.a.:

  • Skyl munden med vand tilsat 1-2 dråber Myrrh og Peppermint som en rensende mundskyl.*
  • Diffuse for at skabe en afbalanceret atmosfære.
  • Tilsæt 1-2 dråber til din tandpasta.
  • Tilføj 1-2 dråber olie til din fugtighedscreme. Denne blanding kan hjælpe med at reducere synligheden af fine linjer og rynker, især når den bruges dagligt.*

 * De understreger at “Disse påstande er ikke blevet evalueret af Fødevare- og Lægemiddelstyrelsen. Dette produkt er ikke beregnet til at diagnosticere, behandle, helbrede eller forhindre nogen sygdom.”

Infografik fra doTERRA

Myrrh infographic fra doTERRA

Som du kan se, kommer doTERRAs myrra fra Somaliland, og der skal ca. 340 gram myrraharpiks til at producere 15 ml af den æteriske olie.

Hovedkomponenterne er lindestrene der har rensende egenskaber, kurzerene der virker antioxidantisk, og furanoeudesma-1, 3-diene som giver en beroligende duft.

Hvis du vil se nærmere på videnskabelige studier af det gavnlige ved myrraolie, kan du tjekke Pubmeds arkiv her.

Og så har de et par fun facts:

  • Ordet ‘myrra’ kommer af det arabiske ord for ‘bitter’
  • Myrras oprindelse er blevet sporet til Den Arabiske Halvø, hvor den blev betragtet som en kongelig og hellig handelsvare der blev brugt til at balsamere kongelige legemer.

Hvilke blandinger findes den i?

Der er Myrrh i doTERRAs Forgive, Hygge, Neshama og Salubelle.

About Anja Lysholm

❤ Lykkelig oliebruger og -forhandler. Ud over at have mit eget team er jeg medlem af Christine Eilvigs Team Lavt Gærde og Elena Browers team Essential Practise. Du er så velkommen til at være med.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *