Bergamot æterisk olie

Bergamot æterisk olie

Hvis du nogensinde har drukket en kop Earl Grey-te eller spist et altheabolsje, så har du indtaget bergamot æterisk olie og kender duften og smagen. Den er lækker og opløftende.

Hvad siger man at den æteriske olie af bergamot kan?

Ifølge bogen Essential Emotions (biblen inden for den følelsesmæssige virkning af doTERRAs æteriske olier :-)) – ganske kort:

Bergamot er olien der understøtter selvaccept og selvkærlighed. Den virker forløsende på stagnerede følelser og begrænsende overbevisninger. Det giver plads til optimisme og håb. Olien giver os mod til at dele vores sande selv fordi vi slipper vores selvfordømmelse og lærer at elske os selv ubetinget.

Så hvis du slås med følelsen af ikke at være god nok, er det Bergamot du skal have fat i.

Kemisk indeholder olien estere (ligesom f.eks. lavendel gør), og det er komponenter som virker beroligende både fysisk og psykisk. Dvs. fysisk virker olien f.eks. beroligende på huden.

Hvad har olien sagt til mig?

Næsten hver dag forbinder jeg mig med en olie i en kort meditation og fornemmer hvad den vil fortælle mig. Her kan du se hvad jeg har delt om Bergamot på Instagram og i min Facebook-gruppe:

Hvordan kan/må bergamot æterisk olie bruges?

Du må det hele: Indsnuse/diffuse, indtage og smøre på huden. Bemærk dog at du ikke skal have den på synlig hud ude i solen, da den som citrus-olie er fototoksisk.

Nogle bruger den til at gøre en kedelig sort te til Earl Grey – bare en dråbe olie i.

Hvilke blandinger findes den i?

Der er Bergamot i doTERRAs Align, Beautiful, Citrus Bliss, ClaryCalm, Forgive, Hope og Whisper.

Hvad er min oplevelse?

Jeg havde den forbløffende oplevelse med Bergamot at den lagde mig ned i et par timer første gang jeg diffusede den.

Jeg havde lige læst i vores teamgruppe at folk følte sig opløftet af den, så det var den virkning jeg glædede mig til da jeg puttede den i min diffuser på et tidspunkt hvor jeg skulle i gang med noget praktisk derhjemme. I stedet ramte den mig som en mur! Jeg kunne ikke andet end at lægge mig ned på sofaen som en anden Maude og blive liggende i duften i et par timer. Så kunne jeg rejse mig igen og komme videre med min dag.

Der er ingen tvivl om at det er en olie jeg har brug for i forhold til følelsestemaet, så det skulle egentlig ikke komme bag på mig. Men det overraskede mig fordi jeg ikke har reageret på de olier folk sædvanligvis oplever dét med (f.eks. Copaiba), og det havde jeg været lidt “skuffet” over. Men jeg skulle altså bare finde en olie der for alvor ramte noget i mig!

Hvad er din oplevelse?

Kommenter meget gerne herunder.

Her kommer doTERRAs bergamotolie fra:

Køb bergamont æterisk olie her

About Anja Lysholm

❤ Lykkelig oliebruger og -forhandler. Ud over at have mit eget team er jeg medlem af Christine Eilvigs Team Lavt Gærde og Elena Browers team Essential Practise. Du er så velkommen til at være med.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *