Bergamot

Bergamotte

Hvis du nogensinde har drukket en kop Earl Grey-te eller spist et altheabolsje, så har du indtaget bergamotolie og kender duften og smagen. Den er lækker og opløftende.

Hvad siger man at den kan?

Ifølge bogen Essential Emotions (biblen inden for den følelsesmæssige virkning af doTERRAs olier :-)) – ganske kort:

Bergamot er olien der understøtter selvaccept og selvkærlighed. Den virker forløsende på stagnerede følelser og begrænsende overbevisninger. Det giver plads til optimisme og håb. Olien giver os mod til at dele vores sande selv fordi vi slipper vores selvfordømmelse og lærer at elske os selv ubetinget.

Så hvis du slås med følelsen af ikke at være god nok, er det Bergamot du skal have fat i.

Kemisk indeholder olien estere (ligesom f.eks. lavendel gør), og det er komponenter som virker beroligende både fysisk og psykisk. Dvs. fysisk virker olien f.eks. beroligende på huden.

Hvordan kan/må den bruges?

Du må det hele: Indsnuse/diffuse, indtage og smøre på huden. Bemærk dog at du ikke skal have den på synlig hud ude i solen, da den er fototoksisk.

Nogle bruger den til at gøre en kedelig sort te til Earl Grey – bare en dråbe olie i.

Hvilke blandinger findes den i?

Der er Bergamot i doTERRAs Align, Beautiful, Citrus Bliss, ClaryCalm, Forgive, Hope og Whisper.

Hvad er min oplevelse?

Jeg havde den forbløffende oplevelse med Bergamot at den lagde mig ned i et par timer første gang jeg diffusede den.

Jeg havde lige læst i vores teamgruppe at folk følte sig opløftet af den, så det var den virkning jeg glædede mig til da jeg puttede den i min diffuser på et tidspunkt hvor jeg skulle i gang med noget praktisk derhjemme. I stedet ramte den mig som en mur! Jeg kunne ikke andet end at lægge mig ned på sofaen som en anden Maude og blive liggende i duften i et par timer. Så kunne jeg rejse mig igen og komme videre med min dag.

Der er ingen tvivl om at det er en olie jeg har brug for i forhold til følelsestemaet, så det skulle egentlig ikke komme bag på mig. Men det overraskede mig fordi jeg ikke har reageret på de olier folk sædvanligvis oplever dét med (f.eks. Copaiba), og det havde jeg været lidt “skuffet” over. Men jeg skulle altså bare finde en olie der for alvor ramte noget i mig!

Hvad er din oplevelse?

Kommenter meget gerne herunder.

Her kommer doTERRAs bergamotolie fra:

About Anja Lysholm

Lykkelig oliebruger og medlem af Christine Eilvigs Team Lavt Gærde. Kom med! :-D Klik i menuen i toppen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *