Hvordan sikrer du dig at du køber 100 % rene æteriske olier?

Renhed i æteriske olier

Måske er du en af dem der kigger på doTERRAs prisliste og tænker “arh, så meget koster en lavendelolie altså ikke i helsekosten – jeg løber ned og køber sådan en i stedet – lavendel er vel lavendel”. Eller du synes det er besværligt at melde dig ind. Eller du har modstand på network marketing. Eller du tænker bare at der ikke kan være særlig stor forskel.

Men det er ikke ligegyldigt hvilke essentielle olier du køber.  I hvert fald ikke hvis du er ude efter mere end lidt duft. For at få den fulde terapeutiske og helbredsmæssige virkning af olierne, skal de være 100 % rene. Æteriske olier er nemlig ikke bare velduft – det er stærk naturmedicin, og den skal være ren!

Mange firmaer påstår at deres olier er rene, men kan vi nu være sikre på det? Desværre ikke. Langt fra, faktisk. Det betyder ikke at der ikke findes andre rene olier end doTERRAs, som jeg personligt sværger til, men ved at bruge deres olier behøver jeg ikke være i tvivl. 🙂

Der er flere måder olier kan være eller gøres urene på:

 • Nogle virksomheder tilsætter noget der fortynder olien – alkohol, parfume, en billig basisolie el. lign.
 • Nogle virksomheder går ikke op i om planterne olierne kommer af, er fri for pesticider
 • Nogle virksomheder fremstiller olierne kunstigt (man kan lave en kemisk profil der ligner den ægte olie til forveksling, og det kræver særdeles præcise tests at opdage forskellen.)

Og så kan man tilføje urene forretningsmetoder, udnyttelse af bønder, udpining af jorden, udtømning af ressourcer m.m. – en anden ting vi ikke behøver bekymre os om med doTERRAs!

Så hvordan sikrer du dig at de olier du køber, er 100 % rene og ordentligt produceret?

Her er et par ting du kan og bør spørge producenten om:

 • Sørger de for bæredygtig og ansvarlig produktion – lige fra dyrkning til du har produktet i hånden?
 • Kan de fortælle dig hvor deres olier kommer fra?
 • Bruger de ordentlige testmetoder der sikrer at der ikke er pillet ved oliernes kemi? Har de f.eks. deres eget testlaboratorium som ved hvad de skal kigge efter? (Nogle virksomheder ved måske ikke engang at deres olier ikke er rene, fordi de stoler på en tredjepartsproducent der snyder.)
 • Offentliggør de deres testresutater?

doTERRAs kvalitetsløfte lyder:

“doTERRA leverer verdens mest testede og derfor (dokumenteret) reneste olierne i verden. Kvalitetrapporter på alle flasker (ikke bare stikprøver) findes på www.sourcetoyou.com

Olierne testes i uafhængige laboratorier. Stikprøver har vist at 80 % af alle æteriske olier på markedet er urene. Enten fordi man fortynder dem – eller fordi der er spor af giftstoffer, sprøjtemidler osv.

Ingen andre lægger deres kvalitetsrapporter frem systematisk – men pga. doTERRAs offentligt tilgængelige dokumentation ved vi, at doTERRA hører til i de 20 %.

Når man skal bruge olierne i terapeutisk sammenhæng (som vi bruger olierne i doTERRA) er det altafgørende, at den enkelte olie har præcis den kemiske profil, som den ‘er født med’. Hvis olierne fortyndes eller blandes med giftstoffer bliver de reduceret til duft/parfume og har altså ikke samme effekt på kroppen som rene æteriske olier har.”

Så: Hvis du har brugt andre mærker tidligere og ikke helt forstår hvorfor “alle” pludselig taler om æteriske olier som om det var noget nyt, så giv doTERRAs en chance. Jeg hører fra mange der har brugt andre æteriske olier i årevis, at doTERRAs olier er en gamechanger for dem.

Skal du købe olier for første gang, så kontakt mig – så finder vi den pakke der passer bedst til dit behov. Jeg vil ELSKE at hjælpe dig i gang.

About Anja Lysholm

❤ Lykkelig oliebruger og -forhandler. Ud over at have mit eget team er jeg medlem af Christine Eilvigs Team Lavt Gærde og Elena Browers team Essential Practise. Du er så velkommen til at være med.

2 thoughts on “Hvordan sikrer du dig at du køber 100 % rene æteriske olier?

 1. Hej.
  Jeg er selv dôTERRA fan og elsker min olier.
  For mig er det vigtigt, at når man siger at dôTERRA er det eneste mærke der er 100% rent, at det så også er sandt, da det ellers gør selve dôTERRA utroværdigt. I hvert fald når man har sådan en flot hjemmeside som du har, der giver indtryk af, at du repræsentere dôTERRA.
  Jeg er ikke i tvivl om, at dôTERRA er 100% rent. Det jeg er i tvivl om er, hvordan ved jeg at det ikke er sandt at olierne er 100% rene hos f.eks. Young Living, som også fortæller en historie om, at sørge for at naturen bliver passet på og bønderne får en ordentlig pris.
  Nu spørger jeg dig, fordi du melder så tydeligt ud. Jeg vil så gerne finde ud af, hvordan jeg får overblik og hvordan jeg troværdigt kan fortælle om hvorfor jeg vælger dôTERRA.

  Glæder mig til at høre dit svar 🙂
  Kærlig hilsen
  Linda Doris Dorff Hansen

  1. Hej Linda

   Jeg håber ikke det fremgår af mit indlæg at jeg mener doTERRA er det ENESTE mærke der har rene olier, for det er jeg ret sikker på at de ikke er. Jeg tror f.eks. også (uden at jeg har læst op på det, så det er et gæt!) at de er rene og i orden hos Young Living.

   Det eneste vi kan gøre, efter min mening, er at fortælle at med doTERRA kan vi stå inde for kvaliteten. Og så opfordre til at købere af andre mærker stiller producenten de spørgsmål jeg henviser til i teksten, hvis de vil være sikre. 🙂

   Kærlig hilsen
   Anja

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *