Thyme (timian) æterisk olie

Timian æterisk olie

Det siges at når man ikke kan holde lugten af en olie ud, så er det fordi jeg har modstand mod det den står for. Lad mig bare sige at jeg arbejder med min modstand, for jeg kan ærlig talt ikke holde Thyme ud. Jeg synes den lugter af sure tæer. 😉

Hvad siger man at den æteriske olie af timian kan?

Ifølge bogen Essential Emotions (biblen inden for den følelsesmæssige virkning af doTERRAs olier :-)) – ganske kort:

Thyme er en olie der kan rydde op i vores følelser. Stagnerede følelser der har siddet fast længe, kan forløses, idet Thyme bringer det gamle op til overfladen. Vi taler her om de negative følelser – der netop er blevet negative af at den oprindeligt positive følelse ikke fik et udtryk. Vrede er en sund grundfølelse, og når vi ikke udtrykker den, bliver den med tiden til bitterhed, had, raseri og foragt og virker som gift for vores system.

Thyme gør det lettere for os at give slip på negativitet, og det medfører den tilgivelse, tålmodighed og åbenhjertighed.

Hvordan kan/må timian æterisk olie bruges?

Olien må indtages, indsnuses og smøres på huden – husk dog i så fald at blande med en basisolie, da den ellers er lidt skrap for huden.

Hvilke blandinger findes den i?

Der er Thyme i doTERRAs DDR Prime og Forgive.

Hvad er min oplevelse?

Som sagt: Jeg synes den lugter helt forfærdeligt. Timian dufter jo ellers godt, og jeg kan godt lide krydderiet i mad, men olien er satme anstrengende i min næse. Og det kan jeg jo så kigge lidt på. Den har helt sikkert noget til mig.

I dag er jeg derfor bevidst gået ind i modstanden og har diffuset den i 1½ time, haft den smurt på håndleddene og slugt en dråbe i en kapsel. Skal man kigge på det, kan man jo lige så godt gå all in! Og jeg kom klart i kontakt med irritation, men om det er gamle følelser der kom op, eller bare irritation over hvor dårligt jeg synes den lugter, ved jeg ikke. Men jeg lavede efterfølgende tappingsessionen med Anne Hejselbjerg fra Christine Eilvigs workshop om handling, og der kom jeg i kontakt med en gammel smerte der påvirker mig dybt, så jeg tænker at arbejde videre med Thyme – evt. bare ved at snuse kort til den dagligt. 1½ times diffusing var lige til kvalmepunktet, men forhåbentlig har det givet et godt indledende spark. 🙂

Opdatering 5/12-19: Nu kan jeg faktisk godt holde den ud. Jeg kan bare lugte kraftig timian og synes ikke længere den stinker af sure tæer. Det forundrer mig hver gang hvor meget det kan ændre sig når vi arbejder bevidst med en olie!

Hvad er din oplevelse?

Kommenter meget gerne herunder

Køb timian æterisk olie her

About Anja Lysholm

❤ Lykkelig oliebruger og -forhandler. Ud over at have mit eget team er jeg medlem af Christine Eilvigs Team Lavt Gærde og Elena Browers team Essential Practise. Du er så velkommen til at være med.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *