Når du er havnet her, er det fordi du har fået en lille pose med olieprøver fra mig – og hvad skal du så med dem?
Her får du nogle forslag til hvad du kan bruge dine olier til – lidt at komme i gang på.
Som udgangspunkt kan du ikke gøre noget forkert. Og dog: Dryp ikke olierne i øjnene eller ørerne. Hav respekt for olierne – de er meget potente, og du behøver ikke pøøøse på; en dråbe er som regel nok. Har du meget sensitiv hud, kan du blande olierne med en basisolie inden du smører dem på huden.
Lavender
Følelsesmæssigt: Lavendel virker afstressende og styrker desuden vores kommunikative evner.
Fysisk: Lavendel er kendt for at virke søvndyssende. Du kan dryppe en dråbe på hovedpuden inden du skal sove, og se om det hjælper dig til at falde i søvn. (Bemærk at nogle dog bliver kvikket op og – apropos virkningen på vores kommunikative evner – begynder at snakke meget.)
Jeg har hørt om flere der har brugt lavendel på brændsår (i kategorien “jeg har lige brændt mig på ovnen”), og så har det hjulpet øjeblikkeligt. Prøv den også på eksem, rifter, myggestik og kløe.
Allergi? Prøv at tage en dråbe lavendel, en dråbe citron og en dråbe pebermynte i hånden, gnid håndfladerne mod hinanden, hold hænderne som en kop foran næse og mund (pas på ikke at røre ved øjnene), og snus godt ind tre gange. Flere siger at det virker bedre end at tage en antihistamin.
Lemon
Følelsesmæssigt: Transformerer forvirring og tyngde til klarhed, styrker koncentrationen og giver plads til ny indlæring.
Fysisk: Citronolien kan du bruge i mange ting hvor du normalt ville bruge citron. En dråbe i et stort glas vand om morgen virker udrensende. En dråbe i din smoothie smager dejligt (og virkningen får du naturligvis også her).
Citronolien er i øvrigt helt forrygende til noget så lavpraktisk som at fjerne klister – f.eks. hvis du har haft et klistermærke siddende på et vindue og ikke kan få resterne af: Citronolie på, og så er det lige til at tørre af.
Bemærk at du ikke skal have den på synlig hud i solen, da den er fototoksisk.
Peppermint
Følelsesmæssigt: Peppermint virker opløftende. Er man nedtrykt, kan den give en følelse af glæde og optimisme. En bog jeg har om olier og følelser, advarer ligefrem mod at bruge den for meget, fordi man kan komme til at bruge den til bare at skøjte hen over følelser der har brug for at blive mærket og gennemlevet. Men den kan også bruges til at give lidt styrke til at gå igennem det man skal – bare pas på ikke at bruge den til at dulme.
Fysisk: Olien virker opfriskende og opløftende. Skab “the Peppermint experience” ved at putte en dråbe i håndfladen, dyppe tommelfingeren let i dråben og sætte den op i ganen. Gnid hænderne sammen, og gnid dem i nakken og tindingerne, og sæt så hænderne i en “kop” op foran næsen, og snus ind tre gange. Pas på ikke at røre ved øjnene! Det er ikke farligt, men ubehageligt.
For mange er Peppermint god mod hovedpine/migræne.
Nogle putter olien på et stykke vat og lægger det i bilens kopholder, så dufter det friskt på hele køreturen. Den er i øvrigt meget effektiv mod køresyge.
I sommer hvor det var hedebølge, brugte jeg tit Peppermint, da den virker kølende.
Og så kan den selvfølgelig også bruges i mad og drikke, f.eks. i varm kakao eller kaffe, f.eks.: Pulverkaffe i en kop, en (1!) dråbe Peppermint ned i, vand på og havredrik i (eller mælk hvis du bruger det). Smager skønt!
Fun fact: 1 dråbe pebermynteolie (fra doTERRA) svarer til 28 kopper pebermyntete.
Prøv også dette
Min personlige favoritmåde at bruge olierne på, er at smøre dem (altså den eller de olier jeg gerne vil arbejde med) på brystkassen inden jeg lægger mig til at sove. Det giver mig som regel en terapeutisk drøm i løbet af natten eller gør at jeg f.eks. vågner med løsningen på et problem eller vågner med den følelse jeg gerne vil have.
Hvad hvis jeg ikke mærker den store effekt af olierne?
Prøv nogle nye! Nogle gange handler det simpelthen om at vi ikke har fundet de olier der giver OS den store effekt – endnu. Jeg fik den først for alvor da jeg holdt op med at lytte til hvad der virkede for andre (men det pejler vi jo naturligt nok efter i begyndelsen) og læse følelsesbogen igennem for at se hvad der kaldte på MIG. Jeg har f.eks. ingen (bevidst) effekt af hverken Frankincense eller Copaiba som mange andre hujer af, men jeg kan også se at det de olier giver folk, er ro og balance, og det har jeg uendelige mængder af – jeg har mere brug for et los i røven. 😉 Og så skifter effekten i øvrigt også (naturligt nok) efter hvor vi er. Olier jeg ikke så nogen mening med da jeg fik dem, viste sig at betyde meget senere, og olier jeg var vildt tiltrukket af i starten, siger mig ikke så meget mere.
Hvad hvis jeg får det værre?
For det første: Du skal ALTID mærke efter hvad der er sandt for dig. Hvis det føles som om en olie er dårlig for dig, så lyt efter din egen intuition, og stop med den, eller tag en pause. Men du kan overveje dette:
Nogle gange får vi det der kaldes en førstegangsforværring. Det betyder at noget blusser op for at komme op og ud. Vi tager f.eks. noget mod acne og får flere bumser end nogensinde før – men så er det ude, og huden bliver pæn. Vi tager måske en olie mod sorg, og den får os til at hulke ukontrollabelt – men så er det ude.
Tag det som et tegn på at olierne virker. Heldigvis sker der lige så ofte det at vi bare får det bedre med det samme. At der sker noget, er tegn på at olien virker. Mærk efter om det føles sundt eller usundt, og juster så efter det. Er du i tvivl, så husk at du altid kan spørge din upline, dvs. den du har købt olier af. Hvis det er mig, så skriv til mig, eller spørg i min Facebook-gruppe (hvor du i øvrigt også er velkommen hvis du er nysgerrig eller bare godt kan lide MIN måde at formidle olier på).
Har du glæde af olierne og får lyst til at købe nogle, så følg min vejledning her.
Kontakt mig endelig hvis jeg skal hjælpe dig med at bestille.